Bár a Red Bull a szezon kezdete óta alig burkoltan a motorszállító Renault-t hibáztatja a versenyképtelenségéért, és a váltást is meglebegtették már párszor, Montrealban a csapatfőnök, Christian Horner egyértelműen kiállt a közös folytatás mellett.


“A Renault-nál tökéletesen tudatában vannak, milyen nehéz helyzetben vagyunk. Monacóba (az elnök-vezérigazgató) Carlos Ghosn is eljött, hogy személyesen tájékozódjon. De ultimátumról nincs szó, csak a lehető leggyorsabb javulást várjuk el. Nagy sikereket értünk el együtt az évek során, Renault-motorral szereztünk négy bajnoki címet, bízunk benne, hogy megoldják a problémákat.”
“100 százalék, hogy jövőre is Renault-motorral megyünk” – mondta az esetleges váltást firtató kérdésre.
Horner ezzel együtt figyelmeztetett, hogy 2015-re, a motorok új generációjára sokkal jobb felkészülést várnak a Renault-tól.
“A Renault-nak máris gondolnia kell a jövő évre, hiszen be kell nyújtani a módosítható elemeket homologációra. Az idei tanulságok teljes mértékben felhasználhatók 2015-re, szóval minden egyes versenyen odafigyelünk, miközben igyekszünk csökkenteni a Mercedeshez viszonyított lemaradást. Most is lehet azért finomítani az elemek integrációját, és az idei év egyik nagy tanulsága, hogy az üzemanyag fejlesztése kulcsszerepet játszik, de ez nálunk később indult, hiszen a Renault is késésben volt a motor fejlesztésével. Ezen a területen is fel kell zárkóznunk, a Total pedig nagyszerű munkát végez.”