Sebastian Vettel minden egyes verseny után alaposan áttanulmányozza csapattársa, Daniel Ricciardo telemetriáját, de még mindig nem teljesen világos számára, hogy hol veszít az ausztrálhoz képest. Noha Vettelt már kétszer is arra kérték az idén, hogy álljon félre Ricciardo elől, az adatok alapján nincs nagy különbség a két versenyző között.


“Állandóan” – válaszolta Vettel a kérdésre, hogy tanulmányozza-e Ricciardo telemetriáját. “Nem kérdés, hogy Daniel gyors, egyes kanyarokban pedig kifejezetten az. Jó látni ezeket az adatokat, jó, hogy van egy viszonyítási pont. Ami engem illet, nem ez a legkönnyebb évem, de előfordul az ilyesmi.”

“Ami érdekes, hogy az adatokban nem látszik nagy különbség Daniel teljesítményében. Egyenletesen gyors, nincs olyan kanyar, ahol sokat nyer, miközben másokban veszít. Mark nagyon-nagyon erős volt a gyors kanyarokban, néha tőle tudtam meg, valójában hol is vannak a határok, Daniellel viszont nagyjából egyformák vagyunk.”

“Daniel számomra is pozitív meglepetés. Jó látni, hogy mennyire jól elboldogul, és jó munkát végez. Úgy érzem, hasonlóak az igényeink a beállításokkal kapcsolatban, nincsenek nagy különbségek az autók között. Az, hogy Daniel ennyire jól dolgozik, engem is erősen motivál.”

Ricciardo szerint nagy dolog lenne, ha egészen Abu-Dzabiig Vettel előtt tudna maradni összetettben. “Nem lenne rossz, egy nagy adag magabiztosságot adna” – mondta az ausztrál. “Őszintén szólva, valószínűleg már most is eleget tettem ahhoz, hogy elhiggyék rólam, meg tudom csinálni. És itt nem feltétlenül Seb legyőzésére gondolok, hanem arra, hogy képes vagyok a győzelemért versenyezni egy topcsapatban, és megérdemlem, hogy itt legyek.”

“Akármi történik a bajnokságban, a végeredmény nem fog számítani, kivéve, ha mi nyerünk. De valószínűleg így is kapok majd jó néhány hátba veregetést a végén!”