A McLaren 2014-ben bemutatkozott újonca, Kevin Magnussen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon még legutóbbi elődje, Lewis Hamilton eredményét is túlszárnyalva a 2. helyen zárt első Forma-1-es futamán.


A dán ifjonc azóta viszont kevésbé villogott, egy-egy 9. és 10. hellyel hozott újabb pontokat, egyszer kiesett, két további alkalommal pedig nem tudott a top10-be vergődni a gyenge McLarennel. Utólag szinte már bánja az első futamos dobogót:
“Akkor azt mondtam, hogy nagyszerű eredmény, amire nagyon büszke vagyok. Ezt már senki nem is veheti el, dobogós lettem a bemutatkozó futamomon. Ugyanakkor azt hiszem, a további versenyek inkább csak frusztráltak, hiszen egy dobogós helyezés után jöttek a versenyek, amikor még pontot is alig tudtam szerezni.”
“Így csak elkeserítő a dolog, hiszen arra gondolok, hogy Ausztráliában a dobogón voltam, aztán Malajziában és Bahreinben még a pontszerzés sem megy. Két versenyhétvége után tettem túl magam ezen. Az a két hétvége nagyon kiábrándító volt.”
A tavalyi Formula Renault 3.5-bajnok Magnussen azt mondja, mostanra azért lenyelte a csalódást:
F1: Már bánja a dobogót az újonc 3


“Inkább csak azért volt ez, mert annyira jól sikerült az első futam. Mostanra túl vagyok ezen, nem is gondolok Ausztráliára. Értem a helyzetünket, és tudom, hogy eltart egy darabig, mire elérünk oda, ahol lennünk kellene. Ausztrália után frusztrált és értetlen voltam, nem tudtam, hirtelen hova tűnt a tempónk. De most már értem, ez a fő. Nem arról van szó, hogy miután az alsóbb kategóriákban mindig győztem, a Forma-1-től is ugyanezt vártam. Tudtam, hogy más lesz, sokkal nehezebb lesz eredményt elérni.”