Bár a Forma-1-es versenyhétvégék/indulások/rajtok versenyzői statisztikája egy kicsit zavaros, többféle számítás is létezik, a Ferrarinál a hétvégén következő Kanadai Nagydíjat tartják Kimi Räikkönen 200. versenyének. 


A finn pilóta ezzel a 14. olyan versenyző lesz az F1 történetében, aki eljutott eddig a számig, de – nem meglepetés – annyira nem izgatja a mérföldkő.
“Mondták, hogy a Kanadai nagydíj lesz a 200. F1-es futamom, szóval repül az idő. Nyomni fogom, ahogy bírom, de a számok nem jelentenek sokat, persze utólag biztos büszkén gondolok majd erre a mérföldkőre. Attól, hogy ez a 200. futamom, nem csak a futottak még kategóriában akarok szerepelni, egy jó eredmény adna okot az igazi ünneplésre.”
“A kanadai verseny az idény egyik legnehezebbje, ezen a pályán tökéletesen el kell csípni az autó beállításait. Vannak fejlesztésein erre a hétvégére, de nyilván a többi csapatnál sem malmoztak, szóval a sorrend nem változik majd nagyot. Remélhetőleg azért csökkenteni tudjuk egy kicsit a hátrányt, és 200. futamomon hozhatom az eddigi legjobb idei eredményemet, ami a csapatnak is nagyszerű lenne.”
Az idény kezdete óta küszködő Räikkönen idei legjobb eredménye a 7. pozíció (Melbourne, Barcelona), igaz, a Monacói Nagydíjon csak balszerencse, egy defekt  miatt maradt le a potenciális 3. helyről.