A német Bild értesülése szerint a Red Bull az utolsó bahreini hivatalos teszt és a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj között titkos, privát tesztelést végzett, ami természetesen szabályellenes.


A lap úgy tudja, hogy a hatnapos, az akkor még katasztrofális helyzetben lévő motorszállító, a Renault közreműködésével végzett tesztet Ausztriában, az AVL cég beltéri, mozgópályás létesítményében tartották Graz mellett.
A titkos tesztre a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), a Mercedesnek, a Ferrarinak és a Saubernek kiszivárogtatott levelezésből derült fény.  
A német Auto Bild úgy tudja, hogy a teszten valójában az idén már ugyancsak Renault-motorokat használó Toro Rosso dolgozott.
A Red Bull tesztelője, Antonio Felix da Costa március elején a Twitteren be is jelentette, hogy ötnapos kiruccanásra megy Ausztriába, pár nappal később pedig újra említette a dolgot: “A hétvégét Ausztriában, Grazban töltöm. Nem szórakozásból!” 
2013-ban a Mercedes és a Pirelli tesztelt közösen, titokban a Spanyol Nagydíj után Barcelonában. Az ügy kipattanása után – mivel az FIA is sáros volt az ellenmondó, határozatlan lépései miatt – a csapatot nem büntették komolyan, csak a nyári ifjonctesztről tiltották el őket, a gumiszállító pedig figyelmeztetéssel megúszta.