A Ferrari idén eddig az élmenő Mercedes közelében sem járt, és kisebb lemaradással ugyan, de a Red Bull számára sem jelentett valódi fenyegetést. Az olasz csapat Montrealra már-már az F14 T “B” változatával készül, új diffúzor, agresszívebb motorvezérlési módok, hatékonyabb fékek kerülnek az autóra. A monacói 4. helye után Fernando Alonso reméli, hogy a Kanadai Nagydíjon előrébb léphetnek, a fejlesztési versenyben ők lehetnek a legjobbak: 
“Mindannyian nagyon motiváltak vagyunk, jó eredményekre vágyunk. Mind egy irányba húzunk, hogy javítsunk az autón, és versenyképesebbek legyünk, mint az idény első felében. Persze tudjuk, hol állunk, de mostantól szeretnénk másfajta eredményeket, örömtelibb hétvégéket.”


“Kanada fontos verseny lesz. Készültünk az autóval, fejlesztettük az aerodinamikát. A szimulátoron is készültem, sokat foglalkoztunk a beállításokkal, hogy versenyképesebb járgánnyal érkezhessünk. Majd meglátjuk, mit tudunk, meglátjuk, a riválisok mire képesek, tőlünk még egy kicsit több kell annál is. Bízzunk benne, hogy Kanada új kezdet lesz számunkra, és sok pontot szerzünk!”
Alonsónak felemás múltja van a montreali pályán: míg 2006-ban győzött, 2010-ben 3., tavaly pedig 2. lett, öt másik alkalommal kiesett. 
“A kanadai pálya nagyon nehéz. Csak hat vagy hét kanyar van, de mindegyikben ott a veszély, és mindegyik kell a jó köridőhöz. Én élvezem a pályát, de hibázni nem lehet rajta, a falak nagyon-nagyon közel vannak. Kemény, de élvezetes rajta versenyezni.”
  
“Nyertem már Montrealban, és vannak szép emlékeim. Emlékszem arra is, amikor (2011-ben) az a nagy felhőszakadás volt, megszakították a futamot, és órákig vártunk a rajtrácson. Az eredményeimet illetően voltak jók is, rosszak is, de remélhetőleg idén jobb fajta jön.”