A Ferrarival 2010-ben és 2012-ben hajszál híján lemaradó, a többi évben a bajnoki küzdelmekhez csak statisztáló Fernando Alosno újabb kétfenekű nyilatkozattal üzent az olasz csapatnak. 
Míg korábban a Ferrari nagyszerűségét, “legjobbságát” hangoztatva csak ímmel-ámmal beszélt a fő rivális Red Bull munkájáról, újra és újra kiemelve az Adran Newey-faktort, most kimondottan nyíltan dicsérte Sebastian Vetteléket, és idén a Forma-1 történetének egyik legkomolyabb dominanciáját bemutató Mercedest.


“Láttuk, mekkora előnye volt a Red Bullnak az elmúlt négy évben, és most megint valami hasonlót, sőt még még nagyobb előnyt látunk a Mercedestől, ez van. A Red Bull jobb munkát végzett a többieknél, megérdemlik a bajnoki címeiket.”
“Most a Mercedes vezeti mindkét bajnokságot, mert ők végeztek jobb munkát a többieknél – nem is csak a motor tekintetében, hanem a kasztnit illetően is. Három-négy csapat versenyez Mercedes-motorral, ugyanazzal a potenciállal, mégis egy vagy két kör hátrányban vannak hozzájuk képest” – méltatta a Merci gyári csapatát.
Alonso ezzel együtt reméli, hogy az ellenfelek szereplése a Ferrarit is jobb teljesítményre ösztönözheti: “Ők jól csináltak valamit, ez pedig minket is arra motivál, hogy jobban dolgozzunk, ugyanis világos, hogy egyes csapatok eddig ügyesebben élnek az új autókkal, mint mi.”
A Ferrarival 2016 végéig szerződött kétszeres bajnoknak egyelőre csak ez a remény marad, ugyanis a Red Bullnál biztosan nem akarnak szabadulni a négyszeres bajnok Vetteltől, valamint az idény meglepetésének számító Daniel Ricciardótól, a Mercedesnél pedig Lewis Hamilton, és ha hinni lehet a híreknek, immár Nico Rosberg is biztos hellyel rendelkezik pár évig.
Ha Alonso valóban mozdulni akar, és versenyképesebb autót szeretne, esetleg a McLarennél próbálkozhat. Ott fogadnák, de a Hondával jövőre újra összeálló wokingi csapat formáját lehetetlen megjósolni.