Amikor kiderült, hogy a Ferrari a első-második pilótás hagyományaival szakítva 2014-re korábbi világbajnokát, Kimi Räikkönent szerződteti Fernando Alonso mellé, a Forma-1-et követők többsége nyálát csorgatva várta az ászok házon belüli csatáját. Ez eddig nem valósult meg, Kimi Räikkönen bevallottan küszködik, míg Alonso a nem túl versenyképes autóval is hozza, amit csak lehet.


A két versenyző korábbi csapattársa, Felipe Massa szerint ez egyáltalán meglepő, ugyanis Alonso a csúcs.
A 2006-ban még Michael Schumacher mellett is vezető brazil ugyan “lenyűgözőnek” bélyegezte a hétszeres világbajnokot, de  úgy véli, “Michael és Fernando egy szintet képvisel, sőt a versenyen Fernando talán még jobban képes átlátni a dolgokat”, mondta a német Auto Bildnek.
“Kimi küszködése engem egyáltalán nem lep meg. Fernando megveréséhez olyan autó kell, ami tökéletesen fekszik a stílusodhoz, ha nem klappol minden 100 százalékosan, lehetetlen megverni őt. De még akkor is nehéz legyőzni, ha minden tökéletes.”
Az idén már a Williamsnél versenyző Massa a fentieket nagyon jól tudja a személyes tapasztalataiból, igaz, 2007-ben viszont Räikkönentől is kikapott, a finn lett a világbajnok. Van rá magyarázata: “Ő lett a bajnok, igen, de sajnos volt egy csapaton belüli megegyezésünk, hogy Monzában dől el, ki lesz az első számú. Addig én voltam előrébb, de ott gond volt az autómmal” – utalt a 2007-es Olasz Nagydíjra.