A Lotus szenvedését tekintve Kimi Räikkönen jól döntött, hogy 2014-re a Ferrarihoz tért vissza, de ha csak a vörös autóval elért eredményeit tekintjük, akkor nem épp sikertörténet a második maranellói karrier kezdete. 
A finn pilóta hat futam után 17 ponttal a bajnokság 12. helyén áll, miközben csapattársa, Fernando Alonso 64 ponttal a 3., hogy a 122 és 118 egységgel az élen álló Mercedes-pilótákról ne is beszéljünk.
“Úgy tűnik, számunkra vége. A Mercedesek túl gyorsak” – mondta egy norvégiai, gokartos szponzori rendezvényen, amikor a bajnoki esélyekről kérdezték. “Szeretnénk az élen lenni, de úgy tűnik, idénre nekünk már kifújt.”


A fentiekkel együtt leszögezte, hogy keményen dolgoznak a javuláson, a motivációja pedig nem rendült meg.
“Azt hiszem, bárki számára nehéz lenne versenybe szállni a Mercedesszel, persze sose lehet tudni. Én hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy hajtani kell, a csapat pedig keményen dolgozik az F14 T fejlesztésén, szóval bízom benne, hogy lesznek még jó eredményeink.”
“Ahogy mondtam, hihetetlenül keményen dolgozunk, és szerintem meg is oldjuk a problémákat, de ez időbe telik. Ha sikerül még az év vége előtt, akkor jönnek majd az eredmények is, ugyanis a motivációm érintetlen. Tapasztaltabb vagyok, mint amikor (2007-ben) megnyertem a címet, és pár évvel öregebb is, de nem érzem a kort, még most is nagyon szeretek versenyezni.”
Räikkönent a Mercedes pilótái között alakuló belháborúról is megkérdezték, de ő nem kívánt véleményezni: “Az engem nem érdekel. Engem csakis a saját sikerünk érdekel, az, hogy az élre jussunk.”