Bár Monacóban a Red Bull rövid közleményben tudatta, hogy a csapat technikai zsenije, Adrian Newey “a belátható jövőben” náluk marad, a sztármérnök elcsábítását illető pletykák nem szűnnek.
Newey-t, immár sokadszorra, a Spanyol Nagydíj idején hozták hírbe a Ferrarival, a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko pedig elárulta, hogy az olaszok mellett a Mercedes is vinné a szakembert.


A Ferrarinál nagyon komolyan gondolják a dolgot, ugyanis, ha hinni lehet a Gazzetta dello Sport legfrissebb hírének, újabb, még csábítóbb ajánlatot tettek. Newey állítólag – az évi 20 millió eurós (6 milliárd Ft) mellett – teljesen szabad kezet kapna a műszaki kérdésekben, az F1-es munka mellett pedig saját, esetleg Le Mans-i szereplésre szánt szupersportkocsi-projektet is vihetne Maranellóban.
“Ha eddig nulla is volt az esély, most már azért 20-30 százalékra nőtt. Newey-n múlik a dolog” -írta a lap, hozzátéve, hogy a tervező átigazolása esetleg Sebastian Vettelt is a Ferrarihoz csábíthatja.
A négyszeres bajnok egyébként tegnap a Red Bull promóciós rendezvényén a spielbergi pályán az osztrák ex-pilóta, későbbi Toro Rossó-s főnöke, Gerhard Berger 1987-88-as Ferrariját vezette. Nagyon tetszett neki a járgány: 
“Fantasztikus volt! Teljesen új élményt jelentett a sebességváltás, a kuplung használata, az elektronikus segédeszközök hiánya, az eltérő üléshelyzet, a motorerő. Bárcsak több kört mehettem volna!”
Helmut Marko nem hagyta ki a lehetőséget, hogy odaszúrjon a Ferrarinak: “Tudathatják a maranellói barátainkkal, hogy Sebastian még Ferrarit is nálunk vezet” – mondta mosolyogva az újságíróknak.