Christian Horner csapatfőnök szerint Sebastian Vettel elég intelligens ahhoz, hogy belássa, nem rajta múlik az idei gyengébb szereplés. Vettelt már a monacói időmérőn műszaki hiba sújtotta, autójában nem működött az ERS, a versenyen pedig a turbónyomás szállt el.


“Egy turbómotor feltöltő nélkül nem turbómotor” – viccelődött Vettel a verseny után, alig várva, hogy kiszabadulhasson Monacóból. “Tudja valaki, hogy lehet innen kijutni? Merthogy nincs hajóm. A tréfát félretéve, úgy tűnik, hogy mindig valami más romlik el, de ez nem tarthat örökké. Így jártunk, továbblépünk.”

Horner szerint Vettelnek nagyon nehéz hétvégéje volt. “Kapta a csapásokat rendesen” – mondta a csapatfőnök. “Semmit nem csinált rosszul, és elég intelligens ahhoz, hogy ezzel ő is tisztában legyen. Mint minden sportember, természetesen ő is kiborul, ha rosszul alakulnak a dolgok, de majd vesz egy nagy levegőt, és dolgozik tovább.”

“Ő ilyen természet, soha nem adja fel. Lehajtja a fejét, egyre keményebben és keményebben dolgozik.” Vettellel ellentétben a másik Red Bullban ülő Daniel Ricciardo szuper szezont fut, maximálisan kihasználja, hogy eddig elkerülték a műszaki hibák. Az sem vette el a kedvét, hogy utólag megfosztották ausztráliai második helyétől, pár pontra van összetett harmadik helyétől.

A Monacóban harmadik Ricciardo teljesítménye még Hornert is meglepte. “Daniel igazi meglepetés az idén. Tudtuk, hogy gyors, de az csak most derült ki, hogy mennyire. Az egésznek a tetejébe még laza is, tökéletesen alakulnak a dolgok a számára.” Ricciardo kis híján Lewis Hamiltont is levadászta a monacói futam végén, de ehhez kellett, hogy az angolnak valami belemenjen a szemébe. “Nem drukkoltunk azért, hogy Lewis rosszabbul legyen. Ez benne van a sportban” – zárta nyilatkozatát Horner.