F1: Elküldték a rajtrácsról az újoncot 2
A legvitatottabb momentum egyértelműen Nico Rosbergé volt a Monacói Nagydíj időmérőjén, de a legegyértelműbb incidens a Caterham újoncához, Marcus Ericssonhoz és a Williams veteránjához, Felipe Massához kötődött. 
A Q1 vége felé a svéd ifjonc még gyors körön volt, az előtte haladó brazil pedig igyekezett is őt elengedni, de Ericsson a túl nagy tempó miatt nekiszalad a Williamsnek, a Portier kanyarban véget vetve mindkettejük időmérőjének.
A versenybírók egyértelműen a svéd újoncot látták hibásnak, a stewardok szerint Ericsson “gondatlanul” okozott balesetet, ezért vasárnapra – konkrét hátrasorolás helyett – bokszutcai rajtra ítélték, emellett két büntetőpontot is kiosztottak neki. 
“Az utolsó hajtós körömön Massa mögött voltam, az 5-ös kanyarba érve félrehúzódott egy kicsit, emiatt módosítanom kellett a féktávomon. Blokkoltam és vele együtt a korlátnak csúsztam, az én hibám volt. Sajnálom, hogy őt is kiütöttem, de úgy tűnik, az autóm rendben van, szóval innen a holnapi versenyre koncentrálok.”
A versenybírók a Pastor Maldonadót enyhén feltartó Toro Rosso-újoncnak, Danyiil Kvjatnak megrovást osztottak ki, de az orosz megtarthatta a 9. rajthelyét.