A Monacói Nagydíj időmérőjén a Ferrari pilótái az 5-6. helyet hozták, de míg Fernando Alonso igen elégedetten beszélt utólag, a csapattársától héttizeddel elmaradt Kimi Räikkönen el volt kenődve.


“Azt hiszem, talán az idei legjobb köröm volt. A Q2-ben kezdtem elcsípni a tempót, kezdtem bátrabban nyomni, a Q3-ban pedig kihoztam a maximumot az autóból. Két köröm is jó volt. Nagyon elégedett voltam az autó balanszával. Csak kéttizedre voltam Vetteltől, ami nagyon kellemes meglepetés” – mondta Alonso.
“Nyilván minden területen javulnunk kell még, de eddig a monacói volt a legjobb időmérőm idén. A kockázatvállalás, az egykörös élmény miatt egyértelműen az a kedvenc pályám. Remélhetőleg a versenyen előrébb tudok majd lépni, jó stratégiával talán a dobogóig juthatok.”
“De holnap eső is lehet, úgy nagyon nehéz lesz célba érni, 78 körön keresztül kell majd koncentrálni.”
Az elégedett és bizakodó Alonsóval éles kontrasztot alkotott Räikkönen, aki inkább panaszkodott a kvalifikáció után:
Alonso: Az idei legjobb köröm! 3


“Egyszerűen egyre nehezebben ment. Az elején még egész jó volt, aztán egyre nehezebbé vált az időmérő. Nehéz hétvégém volt eddig, nagyon küszködtem az autóval. Nem is igazán a beállításokkal van bajom, egyszerűen csak nem tudom bemelegíteni a gumikat, az elsőkkel van gondom.”
“Egy hagyományos pályán még meg lehet oldani a balanszgondokat, ott lehet nyomni, aztán ki is lehet futni, nincs gond, de itt nincs második esély.”