Lewis Hamilton szerint a Mercedes a vártnál is jobban kezdte a monacói hétvégét, a csapatnak minden esélye megvan az újabb győzelemre. Noha az angol egy kis késés miatt pár perccel később kezdhette a munkát az első edzésen, minimális különbséggel megverte csapattársát, Nico Rosberget.


“Nagyszerű nap volt” – mondta Hamilton. “Tényleg meglepett, hogy mennyire jól kezdtünk, elképesztően jó volt az autó. A pálya is lenyűgöző, főleg, hogy a tavalyinál sokkal jobb autóval mehetek rajta végig.”

“Hogy miért késtem? Nos, egy kicsit elaludtam. Noha az eső miatt a második edzésen nem tudtunk túl hasznos munkát végezni, a versenybeállításokon már délelőtt elkezdtünk dolgozni. Ha mindkét edzés kiesett volna, az megnehezítette volna a dolgunkat, de így nem történt tragédia. Túl vagyunk egy hosszabb etapon is. Monaco igazi klasszikus, remélem, az idén meg tudom ismételni a 2008-as sikeremet.”

Rosberg is elégedett volt a délelőtti munkával. “Jó napot zártunk” – fogalmazott a német. “Úgy tűnik, hogy ismét gyorsak vagyunk, de az is látszik, hogy a legnagyobb ellenfeleink közelebb vannak hozzánk, mint Barcelonában voltak. Egyelőre nem találtam meg a tökéletes beállítást, dolgoznunk kell még, hogy szombatra minden összeálljon.”

“Délután nem voltak túl jók a körülmények, emiatt nem is akartam felesleges rizikót vállalni. A nedves pályán nem tudtunk volna túl sok újdonságot tanulni az autóról.”