A Spanyol Nagydíj hétvégéjén röppent fel, hogy a Ferrari újra, immár sokadszorra megkörnyékezte a Red Bull sztármérnökét, Adrian Newey-t. Egyes hírek szerint a Red Bullnál kapott 7 millió fontos (2,6 milliárd Ft) fizetésének közel háromszorosát is hajlandóak lettek volna fizetni neki.
Newey a Spanyol Nagydíj rajtrácsán adott interjújában elég homályosan nyilatkozott a jövőről, egy a Red Bull által kiadott friss közleményben viszont kategorikusan fogalmazott, lezárta a találgatásokat:
“A belátható jövőn belül a Red Bull mellett kötelezem el magam” – mondta a korábban a Williamsszel és a McLarennel is bajnoki címeket nyerő mérnökzseni.
Newey 2006-ban igazolt a Red Bullhoz, 2009-ben már futamokat nyertek, az elmúlt négy évben pedig mndkét címet újra és újra bezsebelték. A Ferrari 2007-ben, Kimi Räikkönennel nyert utoljára egyéni, és 2008-ban konstruktőri címet, a sikertelensége nemrég bele is bukott a csapatfőnök, Stefano Domenicali. Az utód, a motorsportos tapasztalattal nem rendelkező Marco Mattiacci elvileg szabad kezet kapott az átszervezésre, szakemberek igazolására, Newey megszerzése lehetett volna a nagy fogás.