A Ferrari 2008 és 2014 tavasza közötti csapatfőnöke, Stefano Domenicali a csapatnak a 9-10. helye hozó Bahreini Nagydíj után nyújtotta be lemondását, amit pár nap után az elnök, Luca di Montezemolo el is fogadott.


Domenicali azóta nem szólalt meg, de most, a Ferrari-specialista szakíró Leo Turrini blogján megjelent vele egy interjú. Az olasz elég érdekes dolgokat mondott. A lemondása után állítólag három pilótát hívott fel:
“Ábécésorrendben Alonsót, Räikkönent és Vettelt. Fernando és Kimi igazi jó barátaim, sajnálom, hogy nem jöttek az eredmények. Nem azért állítottam össze őket, hogy a hatodik helyért küzdjenek, de sajnos így alakult” – mondta, azt viszont nem akarta részletezni, mit beszélt a Red Bull-os címvédővel. “Hogy miért hívtam Sebet? Ezt a fantáziájukra bízom.”
Az utódjával, az autósportos tapasztalattal nem rendelkező Marco Mattiaccival kapcsolatban Domenicali vitriolosan fogalmazott: “Mattiacci tőlem nem kérdezett semmit. Jó látni, hogy nem volt szüksége tanácsra.” 
Ami a Ferrari Barcelonában előadott, Alonsót Räikkönen kárára előnybe helyező stratégiát illeti, Domenicali nem kívánt véleményt mondani, azt állította, hogy nem is nézte a Spanyol Nagydíjat. “Lehet, hogy Monacót sem nézem meg” – tette hozzá.
F1: Domenicali Vettelt hívta a lemondás után 3


A Monacói Nagydíjjal kapcsolatban Michael Schumacher 2001-es, ötödik ottani győzelmét tartja a legszebb ferraris emlékének: “Emlékszem, aznap este mindannyian úgy hittük, hogy Michael hamarosan megdönti Senna hat győzelmes rekordját, de sajnos ez nem sikerült.”
A Ferraritól 2006 végén – mint utólag kiderült, ideiglenesen – visszavonult, tavaly december 29. óta agysérülésekkel kómában fekvő Schumacher kapcsán is tett egy érdekes megjegyzést Domenicali: 
“Néha arra gondolok, hogy ha 2008 és 2013 között is velünk maradt volna, akkor legalább egy bajnoki címet nyertem volna (csapatfőnökként). De félre ne értsenek, meggyőződésem, hogy 2010-ben és 2012-ben Fernando is megérdemelte volna, hogy bajnok legyen”
A saját jövőjét illetően az olasz leszögezte, hogy a Forma-1-ben már nem fog munkát vállalni egy rivális csapatnál.
“Sosem zártam ki, hogy az autóversenyzésben maradok, azt viszont igen, hogy egy másik csapathoz menjek, legyen szó a Caterhamről, a McLarenről, vagy akármelyik csapatról. Egyszerűen nem venné ki magát jól, ha aztán a pit wallnál Alonsónak vagy Räikkönennek csápolnék. De más kategóriában? Miért is ne. Sok ajánlatot kapok, más területekről is, de tényleg nem sürgős a döntés.”