Fernando Alonso szerdán Monacóban újra megvillantotta a Ferrarival szembeni elégedetlenségét, amikor az újságírók a Mercedes-fővezér Dieter Zetsche legutóbbi dicséretéről kérdezték, amelyben a mezőny legjobbjának titulálta a kétszeres bajnokot. A Mercedesszel az utóbbi időben hírbe hozott spanyol így reagált: 


“Mindig jólesik, amikor elismerik az ember munkáját, tisztelik, amit tesz és amit elér. Kicsit furcsa, hogy míg kívülről pozitív dolgokat mondanak, dicsérnek, addig azok, akik elvileg közel állnának, épp ellenkezőleg beszélnek. Motiválnak az ilyen dicséretek, de vicces, hogy a legközelebbi barátoktól pont az ellenkezőjét kapom” – mondta. 
 
A Ferrarinál kicsit talán megijedtek, ugyanis csütörtökre már meg is jelent az elnök, Luca di Montezemolo reakciója, aki a megszokott, sajátos matematikáját alkalmazva szintén a világ legjobbjának titulálta Alonsót.
“Fernando a világ legjobb versenyzője, aki mindig 200 százalékot nyújt. Tudja, hogy mennyire számítok rá, a pályán kívül is, abban, hogy mennyit ad, és hogy hajtja előre a csapatot. Hihetetlen, hogy egyes úgynevezett szakértők nem képesek ezt felfogni, és mindig a viszályt keresik ott, ahol nincs is.”
F1: Alonso egyre nyűgösebb, az elnök tüzet olt 3


“Az igaz, hogy neki és a szintén nagyszerű Kiminek is versenyképes Ferrari kellene, és az is a legfőbb célunk, hogy megadjuk ezt nekik. Mindannyian keményen dolgozunk, beleértve Marco Mattiaccit, aki tudja, hogy mit kell tenni, számos változtatást hajt majd végre a műszaki és szervezeti oldalon, hogy gyorsabbá váljon a döntési mechanizmusunk. Ezt akarjuk, ezt akarják a pilótáink és ezt akarják a szurkolóik is, minden más csak üres fecsegés” – utalt arra is Montezemolo, hogy Alonso szerdán azt mondta, az új csapatfőnök érkezésének egyelőre nem látja semmilyen hatását.