Kimi Räikkönen elitklubba lép a hétvégi Monacói Nagydíjon, a finn pilóta 200. Forma-1-es nagydíján vesz majd részt. A jelenlegi mezőnyben csak Jenson Button (252) és Fernando Alonso (221) indult több versenyen.
A veterán bajnok az ünnepi alkalom ellenére nem ígér semmit Monte-Carlóra, a gyenge idei kezdés miatt nagyon óvatos. Attól tart, hogy a 2014-ben a kvalifikáción eddig rendre halványan szereplő Ferrarival bajban lehetnek az előzés nehézségéről hírhedt helyszínen.
“Az időmérő nagyban befolyásolja a végeredményt, és épp ezen a területen akarunk fejlődni” – mondta a 2005-ben a McLarennel a pole-ból győző finn.


Räikkönen múlt keddet és szerdát teszteléssel töltötte, azt mondja, hasznos is volt a spanyolországi munka: 
“A legutóbbi verseny után még Barcelonában maradtunk tesztelni, ami összességében egész jól alakult. Egy kicsit problémásan indult, de azt mondhatom, hogy végül elégedett voltam az elvégzett munkával. Az F14 T javul, és biztos vagyok benne, hogy lépésről lépésre jönnek majd az eredmények is, de keményen is kell hajtanunk ezért.”
Ami 2014-es autók fickándozósabb farát, gyengébb tapadását illeti, a 2007-es bajnok is osztja pilótatársai véleményét, miszerint igen nehéz lesz az utcai pályán vezetni: “Idén, az új generációs autókkal különösen izgalmas lesz majd. A mai autók nagyon könnyen megcsúsznak, Monacóban pedig nem nagyon lehet letérni az ívről.”