A McLaren egyelőre nemet mondott a lehetőségre, hogy képviselőt küldjön a Forma-1 igazgatótanácsába. A csapat 1966-os első versenye óta húsz bajnokságot nyert, történelmi múltjára tekintettel ezért Ron Dennisnek még 2012-ben felajánlotta Bernie Ecclestone, hogy képviselőt küldjön az igazgatótanácsba.


A Mercedes-tulajdonos Daimlert, a Ferrarit és a Red Bullt nem kellett kétszer kérni erre, azonnal elfoglalták helyüket, a McLaren viszont azóta is húzza-halogatja a kérdést. “Jogunkban áll, hogy ha különböző okokból úgy ítéljük meg, akkor ne éljünk a lehetőséggel. De továbbra is vizsgáljuk az ajánlatot” – nyilatkozta a McLaren szóvivője.

Az okokról nem esett szó, de valószínűleg üzleti okai vannak. A McLaren 25 százaléka Ron Dennis, egy másik negyede a szaúdi üzletember Mansour Ojjeh kezében van, a maradék ötven százalék egy bahreini befektetési cégé. Az erőviszonyokra tekintettel Ecclestone a bahreini alap egyik emberét ültetné az igazgatótanácsba, erre azonban Dennis nem hajlik: tavaly a bahreiniek kivásárlásáról tárgyalt kínai befektetőkkel, mert szeretné visszaszerezni az irányítást a vállalat felett.

“Ha a McLaren meggondolja magát, továbbra is várjuk a delegált tagját az igazgatótanácsba” – üzent Ecclestone.