Lewis Hamilton a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon zsinórban negyedik futamgyőzelmét aratta, az élre állt a bajnokságban, azonban cseppet sem lehet nyugodt, ugyanis a szezonnyitón győz Nico Rosberg azóta minden egyes alkalommal a 2. volt mögötte, a vezetés cseppet sem biztos.
A 2008-as bajnok a Crash.net kérdésére azt mondta, hogy örülne, ha a Red Bull és a Ferrari gyorsan megerősödne, mert ez az ő kezére játszhatna: “Igen, ezt remélem, erre van szükségem, az kell, hogy minél több pontot vegyenek el a csapattársamtól.”


Az angol azt is leszögezte, hogy a sorozatos győzelmek cseppet sem gyengítették meg a motivációját.
“Ha minden futamon óriási előnnyel vezetnék, ha nem kellene küzdenem, talán érthető lenne, ha megkopik a motiváció, de nekem itt van a nyakamon a csapattársam, nagyon is motivál, hajtok, ahogy csak bírok, hogy elöl maradhassak.”
Hamilton a vasárnapi futam után arról panaszkodott, hogy egész hétvégén nem érezte igazán az autót, azonban a keddi, záporokkal “színesített” tesztnapon ezen a téren nem ért el komoly előrelépést.
“Igazából elég izgalommentes nap volt. Semmi olyat nem csináltam, amit egy tesztpilóta ne tudott volna elvégezni, csak futottam a köröket és gyakoroltam a rajtokat. Egy kicsit jobbnak éreztem az autót, úgyhogy a beállításokon nem nagyon módosítottunk. De az aszfalthőmérséklet és a pályaviszonyok egészen mások voltak, szóval nem is nagyon lehet összevetni a hétvégével” – mondta a 79 körös nap végén.