A Spanyol Nagydíj időmérőjén Kimi Räikkönen helyi sztár csapattársát, Fernando Alonsót megverve a 6. rajkockát szerezte meg, míg a spanyol a 7. helyről indult.
F1: Órákig dühöngött Räikkönen? 2


A finn a futam alatt tartotta is a pozícióját, mivel azonban Alonsóval szemben ő csak két kerékcserével vitte végig a versenyt – szokásokkal ellentétben nem őt, az előrébb lévő pilótát hívták ki előbb kereket cserélni, hanem az üldöző csapattársát -, a végére elfogytak a gumijai és Alonso megelőzte.
Räikkönent egyértelműen felbosszantotta a dolog, a brit Sky Sportsnak adott interjújában egyszerűen vállrándítással felelt arra (a videóért kattints ide), ki hozta a döntést, majd elsétált. A német Auto Motor und Sportnak később azt mondta, hogy “tisztázni akarja” a dolgokat a csapattal, hozzátéve azért, hogy “nem volt nagy különbség (a két és háromkiállásos stratégia között), nem sokat számított a dolog”.
Ezzel együtt úgy tudni, hogy a leintés utáni levezető körön a csapatrádión dühösen tudakolta, hogy ki is döntött a stratégiáról, a finn MTV3 pedig arról tudósított, hogy még a verseny után órákkal is folyt a “hosszú megbeszélés” a Ferrarinál Räikkönennel.
A finn televízió kérdésére, hogy a Spanyol Nagydíjon történtek után a Ferrari második számú pilótájának érzi-e magát, Räikkönen egy rövid nemmel felelt.