Christian Horner szerint valószínűtlen, hogy a Mercedes az összes idei futamot megnyeri, előbb-utóbb másnak is lesz sikerélménye. A Mercedes eddig ötből ötnél tart, az utolsó négy versenyen ráadásul kettős győzelmet aratott.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A Mercedes uralma a McLaren 1988-as idényére emlékeztet, amikor Ayrton Senna és Alain Prost 16-ból 15 versenyt nyert meg, és ha nincs Senna ütközése a lekörözött Jean-Louis Schlesserrel két körrel a leintés előtt Monzában, meglehetett volna a száz százalék is.

“Lehetséges, de nem valószínű, hogy a Mercedes 19-ből 19-szer nyer” – mondta Horner. “Nagyon jó autójuk, motorjuk és pilótáik vannak, jelenleg minden hihetetlenül jól működik, de a dolgok változhatnak. Mi megnyertük az előző szezon utolsó kilenc futamát, aztán fordult a kocka.”

“A Mercedes domináns pozícióba került, de nagyon keményen meg is dolgozott ezért. Két választásunk van: mindenki összepakol és hazamegy, vagy keményen dolgozunk a hátrány csökkentésén. A barcelonai hétvégén több területen is előreléptünk, keményen dolgozunk tovább a felzárkózásért. De az világos, hogy a versenyről versenyre hozott maximum pontos hétvégékkel a Mercedes helyzete nagyon erőssé vált.”

A Red Bull idei gyengéje az erőtlen Renault-motor, és ugyan a következő versenyen, Monacóban végképp nem számít a teljesítmény, Horner szerint a Mercedes maradhat az élen. “Nehéz megmondani, mi lesz a következő futamon. Monaco az Monaco, a Mercedes pedig erős volt ott az elmúlt években, és a pilótáik is tudják, hogyan kell nyerni a pályán. Továbbra is ők a favoritok, de Monacóban bármi megtörténhet.”

Egy dolog tűnik biztosnak, hogy a Red Bull nem adja fel az idei szezont. “Minden, amit az idén megtanulunk a kasztniról, a következő szezonban is hasznunkra lesz, szóval pokoli keményen fogunk dolgozni egészen Abu-Dzabiig. A nagyobb kérdés egyébként is a motor, meglátjuk, hogy az ezért felelős srácok mit tudnak kitalálni.”