Fotó: Europress

Fotó: Europress

A Ferrari a Spanyol Nagydíj időmérőjén a 6-7. rajtkockát szerezte meg, majd a vasárnap délutáni futamon ugyanebben a pozícióban is ért be a két vörös autó, azzal a különbséggel, hogy a leintésre már a hazai kedvenc, Fernando Alonso volt Kimi Räikkönen előtt.
Räikkönen a verseny nagy részében a spanyol előtt haladt, azonban komoly előnyt nem tudott kiépíteni. Csak feltételezés, de lehetséges, hogy ebbe az is belejátszott, hogy a kerékcserék első körében a hagyományoktól eltérően nem az előrébb álló finn, hanem Alonso ment ki előbb friss gumikért, és míg Räikkönen két kiállással ment végig, Alonso háromból oldotta meg a versenyt.
A szokatlan taktikai húzásról természetesen meg is kérdezték Räikkönent a verseny után, de láthatóan nem volt kedve a témához. 
“Te voltál előrébb, de ő ment ki előbb. Alonso döntése, a te döntésed, vagy a csapat döntése volt?” – kérdezte a Sky Sports riportere, Natalie Pinkham. “Nem tudom” – mondta a 2007-es bajnok. “Te akartál volna elsőként kimenni?” – faggatta tovább a riporternő, de erre Räikkönen már csak egy vállrándítással felelt és otthagyta a kolleginát.