A Spanyol Nagydíjon a 6. helyen beérő Fernando Alonso volt az utolsó versenyző, aki még nem kapott kört a domináló Mercedesektől. A spanyol örül, hogy megúszta ezt a hazai közönség előtt, nem sokon múlott.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress
“Hát, sajnos semmi meglepő nem volt ebben. Az első pár futamon is egy percre voltunk a vezetőktől, és akkor volt biztonsági autó is. Most, biztonsági autó nélkül az egy percből másfél perc lett. Sajnos ugyanott vagyunk, mint Ausztráliában és Malajziában, nem tudtunk közelebb kerülni hozzájuk.”
 
“Talán sikerülhet még idén, de kemény lesz, ez nem is kérdés. Túlságosan le vagyunk maradva – nem is csak a Ferrari, hanem mindenki -, ahhoz, hogy versenyben legyünk a Mercedesszel. De ez még csak az ötödik futam volt, szóval az a feladat, hogy valahogy azért megnehezítsük a dolgukat. Ekkora előny mellett még csak nem is kell terhelniük a technikát, szóval ennél jobban kell teljesítenünk.”
A hétvégén felröppent, hogy a Ferrari teljesítményével egyre elégedetlenebb Alonso 2015-re a Mercedeshez pályázik. A Mercedes társfőnöke, Toto Wolff azt mondta, őket nem érdekli a spanyol, “hosszú távon gondolkodnak, nem egyéjszakás kalandot” keresnek, de azért a kétszeres bajnokot is megkérdezték a verseny után, hogy menne-e hozzájuk. “Nem” – volt Alonso válasza. 
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A Red Bull mellett a Ferrari is megosztott stratégián futtatta a versenyzőit a Spanyol Nagydíjon, de míg a bajnokcsapatnál Sebastian Vettelt a 15. helyről kellett felhozni, a 6-7. helyről rajtoló, és ugyanott beérő vörösöknél ez csak annyit hozott, hogy Alonso a végén Räikkönen elé került a hazai pályán. A finn cseppet sem örült, de csapattársa “élvezte” a küzdelmet.
“Nyilván az 1-2. helyen szeretnénk csatázni, de sajnos ehhez nem voltunk elég gyorsak. A végén meg, mivel eltérő stratégián voltunk, meg tudtam előzni. Frissebb gumijaim voltak, megelőztem, de ahogy mondtam, az első helyért szeretnénk küzdeni. Reméljük, hogy hamarosan megtehetjük!”