Sebastian Vettel balszerencse-sorozata a Spanyol Nagydíj időmérőjén folytatódott, a címvédőnek váltóhiba miatt rögtön a Q3 elején félre kellett állnia. Vettel – ha nem kell váltót cserélni autójában plusz öt helyért – így a tizedik kockából rajtolhat, amely nem túl jó előjel a kevés előzési lehetőséget kínáló barcelonai futam előtt.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Már megint egy technikai hiba” – szomorkodott Vettel. “Csalódott vagyok, és őszintén szólva kicsit unalmas is a dolog, de nem tudok mit tenni. Először azt gondoltam, csak a második fokozat szállt el, de az első kanyar után világossá vált, hogy semerre sem tudok kapcsolni.”

“Még nem tudom, egész pontosan mi volt a probléma, de az biztos, hogy nagy kár ezért a napért. Egészen biztosan több volt ebben az edzésben a tizedik helynél. De el kell fogadnom a helyzetet.”

“Fogalmam sincs, hogy a hiba nélkül Daniel előtt végeztem volna-e, nem volt rá esély, hogy kiderüljön. A pálya csúszós volt, a gumik igazából egy gyors kört sem bírtak végig, de a harmadik hely a kiesett péntek ellenére is összejöhetett volna. Momentán ez a maximum, ami az autóban van, de nem tudtam kihozni belőle.”

“Pilótaszemmel nézve bosszantó ez a helyzet, de nem tudok tenni ellene. Ilyenkor azért néha azt kívánom, bárcsak megpördültem volna, mert akkor tudnám, hol a bibi. A verseny holnap lesz, még bármi megtörténhet, remélem, a váltóhibának nem lesznek következményei. Az előzés nem lesz egyszerű, pláne a mi végsebességünkkel, de tövig fogom nyomni a gázt, és meglátjuk, meddig jutok.”

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint valószínű, hogy váltót kell cserélni Vettel autójában, ez pedig plusz öt helyet jelent a címvédőnek. “Óriási a csalódottság a csapaton belül” – ismerte el Marko. “Különösen azért bosszantó az újabb hiba, mert Sebastian a lehető legjobb passzban, szinte teljesen kicserélve, abszolút motiváltan érkezett ide. De ez a hiba nemcsak őt, hanem mindenkit érzékenyen érint.”