A Renault Sport F1 főnöke, Jean-Michel Jalinier pénteken Barcelonában arról beszélt, hogy több, nem nevesített partnerük – minden bizonnyal a Caterham és a Lotus -, nem fizet a motorjaikért, a helyzet néhány héten belül kritikussá válhat, és a gyártó akár a szállítást is leállíthatja feléjük.


“A programunk végrehajtásához erőforrások kellenek, ezek pedig két irányból származnak. Az egyik forrás a Renault, amely pénzügyileg és emberi erőforrással is jelen van, a másik forrást a motorjainkat megvásárló csapatok jelentik. Azonban az utóbbi tekintetében elfogadhatatlan helyzet alakult ki, ugyanis egyes csapatok késnek a fizetéssel, pedig a felzárkózási munka közepette nem lehet olyan, hogy nem fizetnek” – panaszolta a 2014-es idényt nem épp ragyogó 1,6 literes turbós V6-os erőforrásokkal kezdő gyártó F1-főnöke.
“Igen komoly a helyzet. Egy darabig bírjuk, fejlesztünk, pénzt teszünk ebbe, de kellenek a bevételek. Pár héten belül kritikus szintig juthatunk, valamit dönteni kell majd, mert így nem lehet folytatni. Akár a szállítás leállítási is opció lehet, igen. Persze jobba az érintett csapattal valamilyen megegyezésre jutni és pénzügyi összhangra törekedni, de igen, ez is egy lehetőség.” 
A már a motorokért sem fizető csapatok esete jól megvilágítja, a kisebb alakulatok miért küzdenek körömszakadtáig a költségplafonért, a mezőny egyik fele valóban gyakorlatilag a túlélésért küzd.