Noha a Ferrari csak egy dobogós helyet szerzett eddig idén, a Mercedes szerint az olaszok lesznek a legnagyobb ellenfelek a vb-címért folytatott versenyfutásban. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Mercedes nem lát esélyt arra, hogy a Renault meg tudja oldani a motorjával kapcsolatos lóerőgondokat, amely nem a legjobb hír a Red Bull számára.


“Szerintem a Ferrarival kell leginkább számolnunk” – vélekedett Toto Wolff, a Mercedes sportfőnöke. “Ők az egyetlen olyan csapat rajtunk kívül, ahol a motor és az autó, vagyis minden házon belül készül. Alonso ráadásul egy igazi szörnyeteg, aki bármit el tud érni.”

A hétvégi Spanyol Nagydíj kulcsfontosságú lesz a szezon folytatása szempontjából, nagyjából Barcelonában dől el, hogy ki lehet versenyképes az idény végéig. “Nem félek ettől a versenytől, de természetesen kellő tisztelettel futunk neki.”

“Barcelonában kiderül, valójában mennyire jó az autónk, mert egy olyan pályán fogunk versenyezni, amely alapvetően a Red Bullnak kedvez. A címvédő kivételes fejlődést mutatott az elmúlt versenyeken, szóval ez a hétvége komoly mérce lesz mindenki számára.”

“Mindannyian tudjuk, hogy szorosabb és nehezebb versenyre van kilátás. Nagyon meggyőző az a fejlődés, amit a Red Bull az első teszt óta mutatott, de a Ferrari is jó formában van. Semmit sem vehetünk biztosra.”