Míg Fernando Alonso a Kínai Nagydíjon már a Ferrari első 2014-es dobogóját is megszerezte, a csapathoz idén visszatért Kimi Räikkönen a tengerentúli nyitószakaszon küszködött, nem volt túl versenyképes. 
A leszerződése idején mindenki kíváncsian várta, hogyan csatázik majd a két bajnok, de a finn egyelőre nem jelentett veszélyt Alonsóra, sőt, ahogy az 1998-99-es világbajnok, Mika Häkkinen is megállapította, a spanyol versenyző alaposan odavert Räikkönennek. Ő ennek ellenére nem aggódik.
F1: Räikkönen nem roggyant meg 1
F1: Räikkönen nem roggyant meg 2

F1: Räikkönen nem roggyant meg

F1: Räikkönen nem roggyant meg

F1: Räikkönen nem roggyant meg 5
F1: Räikkönen nem roggyant meg 6
Fotó megosztása:
F1: Räikkönen nem roggyant meg 7


“Elég régóta tolom már az ipart, hogy tudjam, néha van ilyen. Mindig többet szeretnénk, nem ilyen helyezésekre vágyunk, de még mindig inkább ez, mint semmi. Sok dolgunk van még, nem nagyon lehettem eddig elégedett. Néha egy nap jól ment, néha egy másik egy másik hétvégén, de összességében elég nehezen mentek a dolgok.”
Räikkönen Alonso 3. helyét biztatónak látja, annyi legalább biztosnak tűnik, hogy az szezon kezdetén gyenge autó, az F14 T javul.
“Tudjuk, hogy javítottunk, minden egyes futamon javultunk. Ha megnézzük, nagyon is sokat javultunk Ausztráliától Kínáig. Kívülről ez nem mindig nyilvánvaló, de mi tudjuk. Bahreinben egészen elégedett voltam az autóval, de Kínában bizonyos problémák miatt nem vezettem eleget, ami hátrány volt.”
“Nekem nehéz hétvége volt, de így is szereztem három pontot, a csapatnak pedig elég jól sikerült, mindenki örülhetett egy kicsit a kemény munka után. Nekem nem jött össze olyan eredmény, mint szerettem volna, de Fernando dobogós helyezése jó dolog a csapat számára.”