A 2014-es Forma-1-es idény egyik legnagyobb meglepetése, hogy az elmúlt négy évben domináló Sebastian Vettel egyelőre nem hogy iskolázza a Toro Rossótól idénre előléptetett csapattársát, Daniel Ricciardót, hanem jó néhányszor a lépést sem tudja tartani az ausztrállal.
Hamilton: Vettel kapja össze magát! 1
Hamilton: Vettel kapja össze magát! 2

Hamilton: Vettel kapja össze magát!

Hamilton: Vettel kapja össze magát!

Hamilton: Vettel kapja össze magát! 4
Fotó megosztása:
Hamilton: Vettel kapja össze magát! 5


Az idei év fő favoritja, a mercedes Lewis Hamilton szerint ez így nincs rendben, a címvédő németnek jobban kellene igyekeznie.
“Négyszeres világbajnokként Sebastiannak meg kellene mutatnia a vezetői képességit a csapaton belül. A nehéz időszakban bizonyítani kell, hogy képesek vagyunk vezetni a csapatot” – mondta a 2008-as bajnok a Bild am Sonntagnak.
Vettel Kínában a sarkára is állt egy kicsit, amikor először nem akarta elengedni a nála kedvezőbb helyzetben lévő Ricciardót, de ahogy egy másik korábbi bajnok, Mika Häkkinen figyelmeztetett, nem így kellene megmutatni, ki az úr a háznál.
A négyszeres világbajnok küszködésére egyébként esetleg az autójának rejtett hibája a magyarázat, a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko pár napja azt mondta, a kasztni meg lehet repedve, ezért Vettel egy új darabot kap.
Vettel és a Red Bull a jelenleg domináló Mercedeshez viszonyított lemaradása egyértelműen a problémás, gyengébb Renault-motornak köszönhető, de Hamilton nem hiszi, hogy emiatt lazán behúzhatják majd a bajnokságot az ezüst nyilakkal:
“Az erőforrástól függetlenül a Red Bull egy nagyon erős autó. Nem hiszem, hogy sokáig így marad a helyzet” – állította.