Ross Brawn a Mercedestől visszavonult csapatfőnökök csodavilágában várja a Ferrari csapat lapátra tett vezetőjét Stefano Domenicali-t, igaz csak egy karikatúrán ábrázolva. Az olasz szakember az első három sikertelen futam után mondott le, miután egyetlen árva dobogós helyezést sem szerzett Fernando Alonso és Kimi Räikkönen.

A nap képe – Ross Brawn köszönti a lapátra tett Ferrari főnököt 1

Az egész pályafutását a csapatnál töltött, a maranellói céghez 1991-ben belépett Domenicali 2008-ban lett a Ferrari csapatfőnöke, előtte többek között a HR-osztályon is dolgozott, majd sportigazgató lett belőle. Noha rögtön az első évben konstruktőri vb-címet szerzett Domenicalival a Ferrari, az egyéni bajnoki cím a teljes ciklusban egyszer sem jött össze.

Felipe Massa 2008-ban az utolsó kanyarban bukta a világbajnokságot, Alonso pedig 2010-ben és 2012-ben is szoros csatában maradt alul Sebastian Vettellel szemben. A 2014-es szabályok elvileg lehetőséget adtak volna arra, hogy gyári csapatként a Ferrari visszatérjen a csúcsra, de az eséllyel nem tudott élni a csapat, sőt Alonsónak Bahreinben már egy kilencedik helynek is ökölrázással kellett örülnie. A Ferrari az elmúlt 18 év legrosszabb szériájában van, már 17 futam telt el úgy, hogy a csapat nem tudott nyerni.