A Red Bull szerint nincs feszült helyzet a csapatnál amiatt, hogy Sebastian Vettel láthatóan nem akart engedelmeskedni a csapatutasításnak Kínában. Miután elmagyarázták neki, hogy különböző stratégián vannak (át akarták állítani három kiállásra, de végül mindketten kétszer álltak ki), Vettel az első kanyarban kelletlenül félreállt Daniel Ricciardo elől.


Christian Horner csapatfőnök szerint teljesen természetes, hogy egy olyan klasszis, mint Vettel, nem adja könnyen a pozícióját. “Egy versenyzőről beszélünk. Pont azért alkalmazzuk ezeket a srácokat, mert küzdeni akarnak” – mondta Horner. “Nem nyert volna négy világbajnoki címet, ha nem akarna a végsőkig csatázni.”

“Az is természetes, hogy visszakérdezett, meg akarta érteni a helyzetet, de amint tisztáztuk az okokat, azonnal félreállt.” A verseny után felmerült, hogy esetleg Vettel makacskodásán is múlhatott, hogy Ricciardo nem érte utol a harmadik Fernando Alonsót, de Horner szerint semmiképp sem lett volna meg a spanyol.

“Nem hiszem, hogy ezen bármi múlt volna. Az biztos, hogy egy másodperc benne lehetett a dologban, de végül a csapat érdekeit nézte, és elengedte csapattársát. Ami Fernandót illeti, az utolérés egy dolog, de az egyenesben látott sebességkülönbség miatt az előzésre nem vehettünk volna mérget.”