Sebastian Vettel újabb gyenge futamon van túl, a harmadik rajthelyét ötödik pozícióra cserélte a német. Zsinórban ez volt a második verseny, amelyen csapattársa elengedésére utasították a négyszeres bajnokot, aki ezúttal nem sietett az engedelmeskedéssel, de végül csak utat adott Daniel Ricciardónak. Vettel láthatóan frusztrált, birkózik az autóval, ő is tudja, hogy javulnia kell.

F1: Miért állították félre Vettelt? 1
F1: Miért állították félre Vettelt? 2

F1: Miért állították félre Vettelt?

F1: Miért állították félre Vettelt?

F1: Miért állították félre Vettelt? 22
F1: Miért állították félre Vettelt? 23
F1: Miért állították félre Vettelt? 24
F1: Miért állították félre Vettelt? 25
F1: Miért állították félre Vettelt? 26
F1: Miért állították félre Vettelt? 27
F1: Miért állították félre Vettelt? 28
F1: Miért állították félre Vettelt? 29
F1: Miért állították félre Vettelt? 30
F1: Miért állították félre Vettelt? 31
F1: Miért állították félre Vettelt? 32
F1: Miért állították félre Vettelt? 33
F1: Miért állították félre Vettelt? 34
F1: Miért állították félre Vettelt? 35
F1: Miért állították félre Vettelt? 36
F1: Miért állították félre Vettelt? 37
F1: Miért állították félre Vettelt? 38
F1: Miért állították félre Vettelt? 39
F1: Miért állították félre Vettelt? 40
Fotó megosztása:
F1: Miért állították félre Vettelt? 41


“A start jól sikerült, engem is meglepett, hogy mennyire” – mondta Vettel. “Ez volt a legjobb rajtom az évben. Arra esélyem sem volt, hogy elcsípjem Lewist, gyorsan elhúzott, de Fernandót szerencsére magam mögött tudtam tartani.”

Vettel az első kiállásnál veszítette el második helyét Alonsóval szemben, a Ferrari könnyedén a Red Bull elé vágott. “Utólag azt kell mondanom, hogy a kelleténél egy körrel később álltunk ki a bokszba.” Vettelnek a Renault gyenge végsebessége miatt esélye sem volt támadni Alonsót, idegességének hangot is adott a rádión.

“Próbálkoztam, arra készültem, hogy ha a 12-es kanyar kijáratánál közel maradok, elkaphatom. De Fernando már a DRS-vonalig simán elhúzott, innen esélyem sem volt visszakapaszkodni. Megbeszéltük, hogy lemaradok, de nem tudom, mi történt ekkor: elszállt a tapadás, később Rosberg támadása ellen esélyem sem volt.”

“A Renault-val keményen kell dolgoznunk, mert az egyenesekben 20 km/h-val lassabbak vagyunk, és ezzel száz métert veszítünk. De jelenleg nem is a legnagyobb probléma, hanem az, hogy nem érzem igazán jól magam az autóban, nem azt csinálja, amit szeretnék. De a potenciál benne van, csak ki kellene hoznunk belőle.”

Ricciardónak természetesen fogalma sem volt, miről beszélgetett a csapat Vettellel, nem is akart belemenni ebbe az ügybe. “Honnan is tudhatnám, miről beszéltek a verseny alatt? Fogalmam sincs” – fogalmazott az ausztrál. “Azt sem tudom, milyen stratégiák voltak csapaton belül, végül elmentem mellette. Nem akarok semmilyen konfliktust ebből.”

“A csapattárs az első számú mérce, biztos vagyok benne, hogy Seb nem elégedett a mai eredményével. Semmi értelme nem lenne, hogy ne beszélgessünk egymással, biztosan le fogunk ülni. Az biztos, hogy keményebben fog dolgozni, meglátjuk, hogy mi lesz legközelebb. De én sem fogok pihenni!”

Christian Horner csapatfőnök a levezető körben magyarázta el Vettelnek rádión, hogy miért kérték csapattársa elengedésére. “Váltottunk a stratégiában, mert eredetileg úgy láttuk, a három kiállás lesz a jobb, ezért engedtük el a kettőn lévő Danielt. De aztán kiderült, hogy a két kiállás a jobb stratégia neked is. Így alakult, de fel a fejjel, dolgozunk tovább” – mondta Horner Vettelnek.