Sebastian Vettel csalódottan vette tudomásul, hogy Daniel Ricciardo a Kínai Nagydíj időmérőjén fél másodperccel porolta el, a négyszeres bajnok az interjúszobában is fancsali arccal ücsörgött. Vettel később az újságírók előtt elismerte, hogy Ricciardo jelenleg jobb teljesítményt nyújt nála, “fel kell javulnia”, ha tartani akarja a lépést.


Az idei negyedik időmérőn Ricciardo már harmadszor volt jobb Vettelnél, ami úgy is nagy szó, hogy Vettel autójával két időmérőn is voltak kisebb-nagyobb gondok. A Red Bull két pilótája közül Ricciardóé az eddigi legjobb eredmény, más kérdés, hogy az ausztráliai második helyet utólag elvették az ausztráltól.

Malajziában a kerékcseréjét szúrták el, ezzel szállt el egy csomó pont, Bahreinben viszont a mezőny végéről lett negyedik, útközben kétszer megelőzve Vettelt, akit egyszer a csapat állított félre. Erre jött a kínai időmérő, amelyen Ricciardo egyértelműen jobb volt Vettelnél, aki Rosberghez hasonlóan hibázgatott a Q3-ban, csak egy mért kört sikerült úgy-ahogy összeraknia.

“Ez az év nagyon-nagyon különbözik az előzőtől, az autók teljesen mások, nem lehet ezt a szezont összehasonlítani a tavalyival” – így Vettel. “Daniel nagyon jó munkát végez. Nem az van, hogy van néha-néha egy-egy jó hétvégéje, hanem folyamatosan jól és kiegyensúlyozottan teljesít.”

“Eddig úgy néz ki, hogy ő képes kihozni a maximumot az autóból, míg én kicsit jobban szenvedek. De ugyanolyan autóban ülünk, úgyhogy ha megver, az fair és igazságos körülmények között történik. Nem mondanám, hogy tetszik ez a helyzet, pontosan tudom, hogy egy kicsit jobban kell teljesítenem.” Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke annyival árnyalta a képet, hogy valamilyen okból nem teljesen egyforma a két autó. “A motorvezérléssel van gond. Danielnek szerencséje van, az ő autója kiegyensúlyozottabb, ezt kellene elérnünk Sebastiannál is” – jelentette ki Marko.

A Red Bull a vasárnapi versenyen arra koncentrál majd, hogy megtartsa a dobogós helyeket, de ebbe az időjárás is beleszólhat. “Azt mondják, jó idő lesz holnap, de itt nem nagyon lehet bízni az előrejelzésekben. Az lesz a legjobb, ha holnap reggel kinézünk az ablakon, és magunk győződünk meg róla, milyen az idő. Remélhetőleg nagyjából ott tudunk majd célba érni, ahonnan indulunk.”