Lewis Hamilton megnyerte ugyan a Kínai Nagydíj második szabadedzését, de az angol nem volt elégedett Mercedesével. Délelőtt a felfüggesztés hibája miatt csak kilenc kört tett meg Hamilton, és ugyan délutánra elvileg kijavították a hibát, panaszkodott a rádión: “Valami nem stimmel az autóval” – üzente a csapatnak, de azért így is a leggyorsabb volt.


“Nem ez volt az eddigi legkönnyebb napunk, azt hiszem, bőven lesz dolgunk este” – mondta Hamilton. “Jó lenne rájönni, hogy hol is tartunk valójában, az biztos, hogy az autó lehetne jobb. Nem érzem szenzációsnak, valamiért sokkal nehezebb itt vezetni, mint máshol.”

“Délelőtt nem mentünk túl sok kört, pedig az első edzést általában a beállítások módosítására használjuk. Minden kör számít, szóval elvesztegettünk egy kis időt, de volt már ilyen. Jó lenne eltalálni, milyen irányba induljunk a beállításokkal, hogy rendben legyen az egyensúly, de egy esetleges holnapi eső megkavarhatja a dolgokat.”

Nico Rosberg ugyan csak harmadik lett délután, de így is esélyesnek érzi magát a győzelemre. “Elégedett vagyok a mai nappal, de még sok dolgunk van” – nyilatkozta Rosberg. “Nagyszerű autónk van, egyértelműen a győzelemért jöttünk. Nagy kihívás lesz a győzelemért küzdeni, de a kezdet jól sikerült.”

“Különleges hétvége ez, mert ezen a pályán igyekszünk kordában tartani a hátsó gumik kopását, az elsők azonban elnyírják magukat, mert a kanyarok nagyon hosszúak. A szemcsésedéssel nekem is sok gondom volt ma, de az összes autó alulkormányzott volt az első gumik miatt. Az első kanyar egy igazi gumigyilkos, tökmindegy, milyen a beállítás.”