A Red Bull-os Daniel Riccardót a számára dobogós helyezést hozó Ausztrál Nagydíj után kizárták, ugyanis a versenybírók szerint az autója következetesen túllépte a 100 kg/órás fogyasztási limitet. Mint kiderült, a Red Bull már a hétvége kezdetétől problémákat észlelt az FIA hitelesített átfolyásmérő szenzoraival, ezért a verseny közben a saját, a motorból szerzett adatiakra álltak át, véleményük szerint azonban nem csaltak, a korlátot nem lépték túl.
F1: A Red Bull most már szót fogad 1
F1: A Red Bull most már szót fogad 2

F1: A Red Bull most már szót fogad

F1: A Red Bull most már szót fogad

F1: A Red Bull most már szót fogad 9
F1: A Red Bull most már szót fogad 10
F1: A Red Bull most már szót fogad 11
Fotó: Eurporess
Fotó: Eurporess
Fotó: Eurporess
Fotó megosztása:
Fotó: Eurporess

Fotó: Eurporess

Fotó: Eurporess


Fellebbeztek is  kizárás ellen, de a hét elején lezajlott trágyaláson az FIA Fellebbviteli Bírósága is helyben hagyta a büntetést.
A csapatfőnök, Christian Horner Kínában azt mondta, megértették az üzenetet. 
“Azt hiszem, a tárgyalás csak annyit tisztázott, hogy az átfolyásmérő a hiteles. Ha 25 százalékot téved, akkor is az a referencia. Szerintem ennyi a tanulsága a tárgyalásnak” – mondta az Autosportnak nem túl lelkesen, annak viszont örült, hogy világossá tehették Párizsban, hogy nem csalásról volt szó.
“Borzasztós sok adatot tekintettünk át, tisztán és összeszedetten adtuk elő az álláspontunkat. Úgy gondolom, az egyértelművé vált mindenki számára, hogy nem állt szándékunkban a szabályok megszegése. Csakis megítélés kérdése volt a dolog.” 
“Azt hiszem, a döntést elfogadtuk. Az érdekes az lesz, mi az indoklás, amit majd meglátunk a héten, meglátjuk, hogyan jutottak erre az ítéletre. Az vitán felül áll, hogy bőven voltak gondok a szenzorokkal. Bízzunk benne, hogy az idő múlásával, a tapasztalatok növekedésével megbízhatóbbá válnak. Bahreinben már nem voltak ilyen problémáink, reméljük, hogy így is marad!”