Fernando Alonso elégedett a Ferrari pénteki munkájával, de a kétszeres bajnok spanyol szerint a várható szombati eső miatt nincs sok jelentősége a napnak. Alonso a délelőtti edzést megnyerte, délután másodikként zárt.


“Elégedett vagyok azzal, amit ma elértünk” – mondta Alonso. “A csapatok minden versenyre hoznak valami újdonságot, nekünk meg kell próbálnunk nagyobb lépést tenni a többieknél.”

“Ez a pálya elég keményen bánik a gumikkal, a lágyak különösen szemcsésedtek a hosszú etapokon, szóval ki kell találnunk valamit vasárnapra. Ha esik holnap, márpedig nagyon úgy néz ki, hogy fog, kicsit találgatnunk kell majd a beállításokkal. Reméljük, jó döntéseket hozunk.”

Kimi Räikkönennek ismét rossz napja volt, a teljes délelőttöt elvesztegette a felfüggesztés hibája miatt, a finn ezért délután a spanyolétól eltérő programot futott. “Nehéz nap volt, délelőtt a műszaki hiba miatt csak egyetlen kört tudtam menni” – fogalmazott Räikkönen. “Délután ezért főleg a beállításokra koncentráltunk, és feláldoztuk a versenyszimulációs köröket.”

“Nehéz megmondani, hogy pontosan hol tartunk, kár az elvesztegetett időért. Este elemezzük az adatokat, és a harmadik edzésen próbáljuk összerakni az autót az időmérőre és a versenyre.”