Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm a javulás apró, korlátozott jelei mellett a sajtóról, a sérült ex-pilótát illető pletykákról és találgatásokról is beszélt a német ARD televíziónak.
“A családot leginkább az bosszantja, amikor a sajtó olyan orvosokat idéz, akik nem vesznek részt Michael kezelésében, és aztán alaptalan történeteket fabrikálnak ezekből. Gondot jelent a külsősök megszólaltatása, mert emiatt tisztázásra kényszerülünk, még akkor is, ha nem állt szándékunkban megszólalni” – mondta.
Rolf és Ralf Schumacher   Fotó: Europress

Rolf és Ralf Schumacher Fotó: Europress

Rolf és Ralf Schumacher Fotó: Europress


Megerősítette azt is, hogy valóban többször is próbáltak már illetéktelenek behatolni a kómában fekvő 45 éves Forma-1-es legendához, hogy fotókat készítsenek róla, sőt, a papnak öltözött újságíró mellett volt olyan is, aki Schumacher apjának, Rolfnak próbálta kiadni magát.  
Kehm azt mondta, amíg a grenoble-i egyetemi kórházban fekszik, “nem kerül át egy rehabilitációs klinikára, addig továbbra is kiadunk közleményeket, de csakis tényleg fontos hírekről.”
“A tervünk és szándékunk az, hogy amint Michael átkerül egy rehabilitációs klinikára, megszűnik a média tájékoztatása. Michael kómában van, nem tud dönteni arról, mi jelenik meg róla, de mi természetesen tudjuk, hogyan kezeli az ilyesmit, igyekszünk az érdekeinek megfelelően intézni ezeket a dolgokat helyette.”
A hétszeres világbajnok még tavaly december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Meribelben, súlyos agysérülésekkel került kórházba. Az elmúlt hetekben pozitív hírek érkeztek arról, hogy lassan kezd magához térni, de a felépülés – melynek mértéke egyelőre megjósolhatatlan – még hónapokig, évekig tart majd.