Fernando Alonso és Kimi Räikkönen ugyanannak a Forma-1-es generációnak két kiemelkedő alakja, pályafutásuk jelentős részében egymás ellen küzdöttek a bajnoki címért – 2005-2006-ban a spanyol győzött a Renault-val, míg 2007-ben a finn vitte el a címet a Ferrarival az épp az ő mclarenes helyén ülő Alonso elől.
A két világbajnok idén már egymás mellett versenyez a Ferrarinál, Alonso pedig a találgatásokat, előzetes jóslatokat újra cáfolva arról beszélt, hogy jól megvan egykori elődjével és riválisával. 
F1: Alonsónak nincs baja Räikkönennel 1
F1: Alonsónak nincs baja Räikkönennel 2

F1: Alonsónak nincs baja Räikkönennel

F1: Alonsónak nincs baja Räikkönennel

F1: Alonsónak nincs baja Räikkönennel 4
Fotó megosztása:
F1: Alonsónak nincs baja Räikkönennel 5


“Azt hiszem, a külső szemlélők jócskán eltúlozzák a csapattársak viszonyát. Tény, hogy le kell győzni a csapattársat, ha jobb helyzetet akarunk kivívni magunknak, jobb eredményt szeretnénk az adott hétvégén. De higgyék el, hogy érdemes lenne megtapasztalni a verseny utáni eligazítás vagy az értekezletek hangulatát!”
“Semmi probléma nincs, csakis jó dolgok, pozitív dolgok. Hasznos hozzászólások a másik versenyzőtől. Komoly párbeszéd, komoly csapatmunka zajlik, ellentétben azzal, amit a külső szemlélők állítanak vagy látnak. Szerintem Kimi óriási tehetség és hatalmas segítséget és motivációt jelent nekem és a csapatnak is, hiszen a csapat is tudja, hogy ha jó autót adnak alá, akkor hozza is a jó eredményeket” – utalt finoman arra a spanyol, hogy Räikkönen egyelőre nem igazán “érzi” az idei Ferrarit.