A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Fellebbviteli Bírósága tegnap tárgyalta a Red Bull-os Daniel Ricciardo Ausztrál Nagydíjról való kizárása elleni fellebbezést Párizsban.
A tárgyaláson a Red Bull fenntartotta, hogy az FIA által hitelesített szenzor megbízhatatlansága miatt át kellett állniuk a saját mérési módszerükre, azonban nem lépték túl a 100 kg/órás fogyasztási limitet, nem csaltak. A szövetség álláspontja szerint viszont a csapatnak nem állt jogában önkényesen válogatni a mérési metódusok között. A Mercedes jogi képviselője a “kirívó” szabálytalanság miatt a diszkvalifikáción túli további szankciót is kért a Red Bullra.
A tegnapi tárgyalás után ma közzétették az ítéletet: a Fellebbviteli Bíróság elutasította a Red Bull fellebbezését, és helyben hagyta a melbourne-i versenybírók döntését. Az FIA az ítélet indoklását a hét egy későbbi pontján publikálja.
A Red Bull közleményben jelezte, hogy tiszteletben tartja a döntést:
F1: Elbukott a Red Bull fellebbezése 1
F1: Elbukott a Red Bull fellebbezése 2

F1: Elbukott a Red Bull fellebbezése

F1: Elbukott a Red Bull fellebbezése

F1: Elbukott a Red Bull fellebbezése 9
F1: Elbukott a Red Bull fellebbezése 10
F1: Elbukott a Red Bull fellebbezése 11
Fotó: Eurporess
Fotó: Eurporess
Fotó: Eurporess
Fotó megosztása:
F1: Elbukott a Red Bull fellebbezése 15


“Az Infiniti Red Bull Racing elfogadja a Nemzetközi Fellebbviteli bíróság mai ítéletét. Természetesen csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de nem fellebbeztünk volna, ha nem hisszük, hogy erős alapunk van. Mindvégig hittük, hogy az Ausztrál Nagydíjon nem szegtük meg a műszaki szabályokat.”
“Sajnáljuk, hogy Daniel nem kapja meg a 18 pontját a versenyről, szerintünk megérdemelten szerezte őket. Tovább dolgozunk azon, hogy minél több pontot gyűjtsön a csapat, Daniel és Sebastian is. Ezt az ügyet lezártuk, és most már a hétvégi Kínai Nagydíjra koncentrálunk.”