Fernando Alonso a Kínai Nagydíj előtt a CNN The Circuit műsorának adott interjút, amelyben visszatekintett versenyzői pályafutására, de jelezte, hogy a ferraris évekkel nem elégedett, a Renault-val 2005-2006-ban szerzett két cím még kevés számára.
“Az első emlékezetes pillanat talán ’94-ben volt, amikor spanyol bajnok lettem (gokarttal), akkor éreztem először valamiféle büszkeséget azt illetően, amit elértem” – kezdte. 
Alonso: Két bajnoki cím nem elég! 1
Alonso: Két bajnoki cím nem elég! 2

Alonso: Két bajnoki cím nem elég!

Alonso: Két bajnoki cím nem elég!

Alonso: Két bajnoki cím nem elég! 9
Alonso: Két bajnoki cím nem elég! 10
Alonso: Két bajnoki cím nem elég! 11
Alonso: Két bajnoki cím nem elég! 12
Alonso: Két bajnoki cím nem elég! 13
Alonso: Két bajnoki cím nem elég! 14
Fotó megosztása:
Alonso: Két bajnoki cím nem elég! 15


“Aztán az első Forma-1-es nagydíjam. Azt sem tudtam, mihez nyúljak a kormányon. Úgy érkeztem az első F1-es futamomra Ausztráliába a Minardival, hogy nem teszteltünk az idény előtt, mert az autó nem készült el.”
“Röviden elmagyarázták, hogy mi micsoda a kormányon, melyik gombot nyomjam, aztán kigurultam a garázsból, a bokszutca végén pedig piros volt a lámpa. Ott sorakozott a többi autó, én meg odaértem és egy pillanatra bepánikoltam, mert nem tudtam, melyik gombbal teszem üresbe, kerestem, egy másodpercem volt, mielőtt belementem volna valakibe” – idézte fel a kezdeteket. 
“Sosem gondoltam, hogy egyszer Forma-1-es versenyző lehet belőlem, vagy hogy futamot nyerek majd, szóval azt sem hittem, hogy két bajnoki címet szerzek majd. Szóval nagyon büszke vagyok a pályafutásomra. Persze ha most megkérdeznek, most, amikor megint versenyben vagyok, most is éhes vagyok a sikerre, a győzelmekre, úgyhogy azt mondom, két bajnoki cím nem elég!”
Alonso az első renault-s sikerei után 2007-ben a McLaren színeiben egy ponttal maradt le a harmadik címről, majd 2010 óta, a Ferrarinál minden évben azzal a reménnyel vág neki, hogy a legendás olasz csapat végre hozzásegíti a triplázáshoz, eddig azonban mindig csalódnia kellett. Idén, az új szabályrendszer mellett is így járt, az alakulat már most is csak a második helyet tűzte ki célul, igen valószínű, hogy a spanyol versenyző aktív szerepet játszott a főnök, Stefano Domenicali megbuktatásában is.