A 2014-es Forma-1-es idény legnagyobb vesztese a Lotus, a 2013-as rendszeres dobogós csapat idén három futam alatt pontot sem szerzett. Legutóbb, a Bahreini Nagydíjon már mindkét autójuk beért, és a nemrég kinevezett de facto csapatfőnök, Federico Gastaldi szerint a pontszerzés már elérhető közelségben van.
F1: A Lotus nem ugrik nagyot 1
F1: A Lotus nem ugrik nagyot 2

F1: A Lotus nem ugrik nagyot

F1: A Lotus nem ugrik nagyot

F1: A Lotus nem ugrik nagyot 5
F1: A Lotus nem ugrik nagyot 6
Fotó megosztása:
F1: A Lotus nem ugrik nagyot 7


“Versenycsapat vagyunk, tehát győzni vagyunk itt, de azért realistának kell lennünk. Nagyszerű lenne, ha nagyot lépnénk előre, és az élen küzdhetnénk, de jelenleg még korai lenne arról beszélni, hol tartunk majd az idény végén.” 
“Az első lépés az, hogy pontokat szerezzünk. Ha már pontokat szerzünk, akkor aztán még előrébb akarunk majd lépni. Persze az idény kezdete óta is javult már a teljesítményünk, a Bahreini Nagydíjon mindkét autón megbízhatósági problémák nélkül ment és az incidens híján Pastor pontot is szerzett volna. Ez pozitív volt az idénykezdethez képest. Persze még nagyon sok dolgunk van, és érkeznek is az új elemek az autóra.”
A hétvégi Kínai Nagydíjon is igyekeznek majd beváltani a Szahírban látott ígéretet, de a nagyobb előrelépést a Spanyol Nagydíjtól várják:
F1: A Lotus nem ugrik nagyot 8


“Minden versenyre igyekszünk javulni, de nem titok, hogy mind a csapat, mind a motorszállítónk, a Renault az európai szakasz kezdetére, Barcelonára készül nagy dolgokkal. Természetesen senki sem elégedett a jelenlegi teljesítményünkkel, és nem is kérdés, hogy nem nyugszunk bele a helyzetbe.”
“Már a korábbi munkakörömből is tudtam, hogy mennyire elszánt mindenki a csapatnál, de most, hogy sokkal komolyabban jelen vagyok a versenyhétvégéken, egészen lenyűgöz, hogy milyen erős ez a hozzáállás. Ausztrália óta őrült módjára, éjt nappallá téve dolgozunk mindannyian, hogy haladjunk.”