A Ferrari a kétnapos bahreini teszten teljes körű, mindenre kiterjedő fejlesztési munkát akart végezni, hogy a múlt hétvégén látott siralmas formát maguk mögött hagyhassák. Kedden Fernando Alonso 69 kört ment, ma azonban mindössze 12 kör után véget ért a munka, valószínűleg végleg.
F1: Vége a Ferrari tesztjének 1
F1: Vége a Ferrari tesztjének 2

F1: Vége a Ferrari tesztjének

F1: Vége a Ferrari tesztjének

F1: Vége a Ferrari tesztjének 16
F1: Vége a Ferrari tesztjének 17
F1: Vége a Ferrari tesztjének 18
F1: Vége a Ferrari tesztjének 19
F1: Vége a Ferrari tesztjének 20
F1: Vége a Ferrari tesztjének 21
Fotó: Europress
F1: Vége a Ferrari tesztjének 23
F1: Vége a Ferrari tesztjének 24
F1: Vége a Ferrari tesztjének 25
Fotó: Europress
Fotó: Europress
F1: Vége a Ferrari tesztjének 28
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A csapat azért függesztette fel a tesztelést, mert strukturális hibára akadtak a kasztniban. A teszthez Kimi Räikkönen autóját használták, az azonban még a múlt pénteki első edzésen huppant nagyot, amikor a 4-es kanyar kerékvetője megdobta. Akkor úgy hitték, hogy csak a padlólemez sérült, de mostanra más hibákat is felfedeztek.
A Ferrari 2014-es, megint csak gyenge idénykezdése természetesen nem vet jó fényt a csapatra.
“A márka a kiválóságot jelenti. De ami a csapatot illeti, jelenleg elég nehéz helyzetben vannak, a Forma-1-ben nincs meg a kiválóság, bár a márka még most is erős világszerte” – mondta az egykori Renault-főnök Flavio Briatore.
A Ferrari utoljára 2007-ben, Kimi Räikkönennel hódította el az egyéni címet, az utolsó konstruktőri sikerük pedig 2008-ban volt. Fernando Alonso immár ötödik évét tölti a csapatnál, de megint nem valószínű, hogy győzhet.
“Domenicali (csapatfőnök) egyre jobban tart tőle, hogy nem fog változni a helyzet” – írta kedden a La Gazzetta dello Sport, hozzátéve, hogy a versenyképtelenség végleg elűzheti a McLarennel már tavaly is hírbe hozott Alonsót. “Alonso nyolc éve nyerte az utolsó bajnoki címét, hogyan is akadályozhatnák meg, hogy másik csapathoz szerződjön?”