Daniel Ricciardóra eléggé rájárt a rúd az első három Red Bull-os futamán, de ha pusztán a pályán mutatott formáját nézzük, az ausztrál előléptetése jó üzlet volt a csapat számára, ugyanis az ifjonc már a szezonnyitón a dobogóra tudott állni, és legutóbb, Bahreinben is bírt a négyszeres bajnok Vettellel, a németet az elengedésére is szólították. 
A Red Bull motorsportfőnöke, a pilótaprogram ura, Helmut Marko szerint egyértelműen jobb Ricciardo, mint elődje, a vélten vagy valóban második számúként kezelt, ezért sokszor morcos Mark Webber volt.
F1: Ricciardo jobb, mint Webber? 1
F1: Ricciardo jobb, mint Webber? 2

F1: Ricciardo jobb, mint Webber?

F1: Ricciardo jobb, mint Webber?

F1: Ricciardo jobb, mint Webber? 4
Fotó megosztása:
F1: Ricciardo jobb, mint Webber? 5


“Végre olyan ausztrálunk van, aki képes rendesen rajtolni, és a megfelelő módon, sportszerűen tudja nyomás alá helyezni Sebastiant” – mondta még a Bahreini Nagydíj előtt az osztrák.
De vajon tényleg jobb-e Ricciardo, mint Webber? Vettel egyelőre nem tudja:
“Tudtam, hogy gyorsabb nálam, semmi értelme nem lett volna nem elengedni” – mondta a bahreini csapatutasításról. “De három futam után nem lenne fair értékelni. Daniel egyértelműen nagyon jól teszi a dolgát, de az összehasonlítás nagyon-nagyon nehéz.”
És hogy miért szerepel ilyen jól az ausztrál a négyszeres bajnokhoz viszonyítva? Erre is van elmélet: “Sebastian nincs hozzászokva, hogy tökéletlen autót vezessen, Daniel ellenben igen” – mondta az egykori F1-pilóta, a brit közvetítések veterán szakkommentátora, Martin Brundle.
Az olasz Tuttosport is hasonlóan ír: “Vettel akkor nyújtja a maximumot, amikor egyedül vezet az élen. Nincs hozzászokva a sűrűjében vívott csatákhoz. A Ricciardo jelentette kihívás is új a számára.”