A Ferrari borzalmasan leszerepelt a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíjon, hiszen annak ellenére, hogy Fernando Alonsónak és Kimi Räikkönennek is gyakorlatilag teljesen sima, problémamentes versenye volt, csak a 9-10. helyet hozták, miután a riválisok játszi könnyedséggel előzgették meg őket.
Alonso: A Mercedes megfoghatatlan 1
Alonso: A Mercedes megfoghatatlan 2

Alonso: A Mercedes megfoghatatlan

Alonso: A Mercedes megfoghatatlan

Alonso: A Mercedes megfoghatatlan 5
Alonso: A Mercedes megfoghatatlan 6
Fotó megosztása:
Alonso: A Mercedes megfoghatatlan 7


Az olasz csapat számára a 2014-es évre az elnök, Luca di Montezemolo jó előre egyetlen elfogadható eredményt, a bajnoki sikert jelölte ki, de ez pillanatnyilag egészen elképzelhetetlennek tűnik – nem csoda, hogy a Ferrari vezér a szereplést látva már a futam felénél le is lépett vasárnap. 
Az immár ötödik ferraris szezonját kezdő, minden bizonnyal egyre frusztráltabb Alonso kifelé egyelőre a pillanatnyi tények megállapítására szorítkozik, és arról beszél, hogy még javulhatnak. 
“A Mercedes fantasztikus volt eddig. Mindenki másnál jobban dolgoznak, Nico (Rosberg) és Lewis (Hamilton) fantasztikusan versenyez, egyáltalán nem hibáznak. Voltak már nehéz körülmények, esős időmérők, de ők nem hibáznak, küzdenek, de teljesen tisztán” – méltatta az idei favoritokat.
“Az idény első felében nem lehet elkapni őket, de láttuk már, hogy a Brawn GP uralta a bajnokság első felét (2009-ben), és az idény második felében már kicsit küszködtek” – utalt az elődcsapat szereplésére. 
 
Alonso: A Mercedes megfoghatatlan 8


A saját helyzetükről így beszélt: “Bár mindent beleadtunk, nem lehetünk elégedettek a jelenlegi teljesítménnyel, így egyetlen dolgunk van, éjt nappallá téve dolgozni. Még az szezon elején járunk, szerintem felzárkózhatunk. Megvannak az erőforrásaink és a potenciálunk, csak rajunk múlik.”
Ma és holnap Bahreinben megtartják az első idény közbeni tesztet, Alonso mindkét nap vezet. A technikai főnök, Pat Fry szerint átfogó programot visznek majd, sok újítást kipróbálnak.
“Maranellóban keressük a megoldásokat a jobb erőátvitel és a jobb vezethetőség elérésére, emellett az autó aerodinamikai hatékonyságát is igyekszünk javítani. A versenyen gyűjtött adatok jó összehasonlítási alapot adnak a tesztre tervezett az átfogó ellenőrzési programunkhoz” – magyarázta a szakember.