A múlt hétvégén, Malajziában úgy látszott, hogy Kimi Räikkönen ráérzett a Ferrarira, azonban a Bahreini Nagydíj edzésein újra csak küszködött, nem hozott versenyképes időket, ezért meglepetésnek számított, hogy a kvalifikáción végül a 6. lett, miközben csapattársa, Fernando Alonso csak a 10. időt érte el. (Daniel Ricciardo hátrasorolása miatt az 5. és 9. helyről rajtolnak majd.)
“Igen, a pénteki edzések nem mentek jól, sőt még a mai edzés sem volt jó, de a dolgok most javultak, szóval jó volt” – mondta Räikkönen, de hangsúlyozta, hogy Alonso megverése nem nagy elégtétel. “Jó, persze, de nem ez a fő cél. A lényeg, hogy a lehető legtöbbet hozzuk a csapatnak.”
Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Alonso egyre lassabb lett

F1: Alonso egyre lassabb lett

Fotó: Europress
F1: Alonso egyre lassabb lett 31
F1: Alonso egyre lassabb lett 32
F1: Alonso egyre lassabb lett 33
F1: Alonso egyre lassabb lett 34
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
F1: Alonso egyre lassabb lett 39
F1: Alonso egyre lassabb lett 40
F1: Alonso egyre lassabb lett 41
F1: Alonso egyre lassabb lett 42
F1: Alonso egyre lassabb lett 43
F1: Alonso egyre lassabb lett 44
F1: Alonso egyre lassabb lett 45
F1: Alonso egyre lassabb lett 46
F1: Alonso egyre lassabb lett 47
F1: Alonso egyre lassabb lett 48
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
Fotó: Europress
F1: Alonso egyre lassabb lett 54
F1: Alonso egyre lassabb lett 55
F1: Alonso egyre lassabb lett 56
Fotó megosztása:
F1: Alonso egyre lassabb lett 57


A 2007-es bajnok így beszélt a formajavulásról:
“Tegnap a hosszú etapokon elég problémás volt az autó, de lágyakon hirtelen jó lett. Azt hiszem, jó irányba mentünk a beállításokkal, de ezt nem tudom, hogy meglesz-e a tempónk ahhoz, hogy az előttünk lévőkkel küzdhessünk. Majd holnap meglátjuk, mindenesetre idén eddig most vagyok érzem magam a legjobban a futam előtt. 
“Az általam kért új alkatrészek egyértelműen segítettek, a mostani időmérőn sokkal inkább az elvárásaimnak megfelelően viselkedett az autó. Egyértelműen a jó irányba tartunk, de még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Azonban tudjuk, hogy mit szeretnénk, megvannak a megfelelő szakembereink is, szóval csak idő kérdése.”
F1: Alonso egyre lassabb lett 58


Alonso “lassúsága” amúgy szinte biztosan műszaki hibából fakadt, a kvalifikáció után így nyilatkozott a spanyol:
“Hát, sajnos nem volt egy sima időmérő. Végig egyre fogyott az autó ereje, minden egyes körön lassabbnak tűnt, az egyeneseken, szóval meg kell vizsgálnunk, hogy valami megsérült-e, tehetünk-e valamit holnapra. ”   
“Valami az autóban, vagy a padlólemez, vagy épp az elektromotor vagy valami nem működött rendesen. A Q2-ben 1:34,5-öt mentem, aztán a Q3-ban, jobb pályaviszonyok mellett, kevesebb üzemanyaggal 34,9-et, nyilván nem ideális pont akkor, amikor tétje van. De ez van, holnap a tiszta oldalról rajtolok, jó rajt, jó stratégia mellett még lehet jó versenyem.” 
A kétszeres bajnok a futamon nem akar finomkodni: “Nincs sok vesztenivalóm. A kilencedik helyen épp csak pontszerző vagyok, szóval menni kell előre, majd meglátjuk. Mögöttem erős emberek lesznek, Vettel, Hülkenberg, szóval nem lesz könnyű. Sok mindenkire kell majd figyelni, de remélhetőleg sikerül előttük végezni!”