A múlt hétvégén, Malajziában úgy látszott, hogy Kimi Räikkönen ráérzett a Ferrarira, azonban a Bahreini Nagydíj edzésein újra csak küszködött, nem hozott versenyképes időket, ezért meglepetésnek számított, hogy a kvalifikáción végül a 6. lett, miközben csapattársa, Fernando Alonso csak a 10. időt érte el. (Daniel Ricciardo hátrasorolása miatt az 5. és 9. helyről rajtolnak majd.)
“Igen, a pénteki edzések nem mentek jól, sőt még a mai edzés sem volt jó, de a dolgok most javultak, szóval jó volt” – mondta Räikkönen, de hangsúlyozta, hogy Alonso megverése nem nagy elégtétel. “Jó, persze, de nem ez a fő cél. A lényeg, hogy a lehető legtöbbet hozzuk a csapatnak.”
F1: Alonso egyre lassabb lett 2


A 2007-es bajnok így beszélt a formajavulásról:
“Tegnap a hosszú etapokon elég problémás volt az autó, de lágyakon hirtelen jó lett. Azt hiszem, jó irányba mentünk a beállításokkal, de ezt nem tudom, hogy meglesz-e a tempónk ahhoz, hogy az előttünk lévőkkel küzdhessünk. Majd holnap meglátjuk, mindenesetre idén eddig most vagyok érzem magam a legjobban a futam előtt. 
“Az általam kért új alkatrészek egyértelműen segítettek, a mostani időmérőn sokkal inkább az elvárásaimnak megfelelően viselkedett az autó. Egyértelműen a jó irányba tartunk, de még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Azonban tudjuk, hogy mit szeretnénk, megvannak a megfelelő szakembereink is, szóval csak idő kérdése.”
F1: Alonso egyre lassabb lett 3


Alonso “lassúsága” amúgy szinte biztosan műszaki hibából fakadt, a kvalifikáció után így nyilatkozott a spanyol:
“Hát, sajnos nem volt egy sima időmérő. Végig egyre fogyott az autó ereje, minden egyes körön lassabbnak tűnt, az egyeneseken, szóval meg kell vizsgálnunk, hogy valami megsérült-e, tehetünk-e valamit holnapra. ”   
“Valami az autóban, vagy a padlólemez, vagy épp az elektromotor vagy valami nem működött rendesen. A Q2-ben 1:34,5-öt mentem, aztán a Q3-ban, jobb pályaviszonyok mellett, kevesebb üzemanyaggal 34,9-et, nyilván nem ideális pont akkor, amikor tétje van. De ez van, holnap a tiszta oldalról rajtolok, jó rajt, jó stratégia mellett még lehet jó versenyem.” 
A kétszeres bajnok a futamon nem akar finomkodni: “Nincs sok vesztenivalóm. A kilencedik helyen épp csak pontszerző vagyok, szóval menni kell előre, majd meglátjuk. Mögöttem erős emberek lesznek, Vettel, Hülkenberg, szóval nem lesz könnyű. Sok mindenkire kell majd figyelni, de remélhetőleg sikerül előttük végezni!”