A Ferrari egy, a saját hivatalos oldalán lebonyolított, kérdéses hitelességű közvélemény-kutatás alapján azt hirdeti, hogy a 2014-es, új stílusú Forma-1 rossz, ezért mielőbb változtatni kell, a csapat pilótája, Fernando Alonso csütörtökön sokkal visszafogottabban beszélt. 
“Lesznek még izgalmas futamok és lesznek majd unalmas versenyek is, pont mint a fociban, ott láthatunk pocsék, 0-0-ás döntetlent, és nagyon élvezetes 4-4-es meccseket is” – intette türelemre a közönséget a kétszeres bajnok.
 
F1: Alonso türelmet kér a nézőktől 1
F1: Alonso türelmet kér a nézőktől 2

F1: Alonso türelmet kér a nézőktől

F1: Alonso türelmet kér a nézőktől

F1: Alonso türelmet kér a nézőktől 4
Fotó megosztása:
F1: Alonso türelmet kér a nézőktől 5


A Ferrari idén még nem állt dobogóra, egyelőre nem tartoznak az igazi élmenők közé, de Alonso cseppet sem aggódik, szerinte még simán a bajnoki küzdelemben vannak. 
“Nagyon szomorú lenne, ha már most úgy érezném, hogy nem küzdhetek Abu-Dzabiban (a szezonzárón) a címért. Ez még csak a harmadik hétvége előtti csütörtök.”
“Még csak a fejlesztések elején járunk, de idén a szokásos 5 százados fejlesztési lépések helyett kéttizedeket lépünk előre. Bőven van még fejlődési potenciál, hogy versenyképesebbekké váljunk. Nem is kérdés, hogy úgy gondolom, Abu-Dzabiban is harcban leszek még. Persze ehhez minden tekintetben fejlődnünk kell. Igyekszünk. Még csak két futam volt, hosszú az év, mi pedig készen állunk a küzdelemre.”
“Nyilván mindenki másra is igaz ez, úgyhogy nekünk egy kicsit okosabbnak kell lennünk a többieknél, és többet kell találnunk. Sajnos egy kis hátrányból indulunk, ezt be kell hozni, de megvan a potenciál.”