Sebastian Vettel tavalyi dominanciája és az emiatt csökkenő nézettség annyira megijesztette Bernie Ecclestone-t, hogy előhúzta régebbi, kiemelt futamokra emelt pontokat szánó ötletét és a csapatokkal valamint az FIA-val közösen úgy döntöttek, hogy az idei évtől a szezonzáró futam kétszer annyi pontot ér majd, mint az idény bármelyik másik versenye.
F1: Abu-Dzabinak tetszik a duplapontos futam 1
F1: Abu-Dzabinak tetszik a duplapontos futam 2

F1: Abu-Dzabinak tetszik a duplapontos futam

F1: Abu-Dzabinak tetszik a duplapontos futam

F1: Abu-Dzabinak tetszik a duplapontos futam 5
F1: Abu-Dzabinak tetszik a duplapontos futam 6
Fotó megosztása:
F1: Abu-Dzabinak tetszik a duplapontos futam 7


Az újítást a versenyzők nagy része és a nézők elsöprő többsége abszurdumnak, felháborítónak tartja, de az idén kiemelt szerepet kapó Abu-Dzabi Nagydíj főszervezője természetesen másképp látja a kérdést.
“Az, hogy nekünk jutott (a szezonzáró), természetesen jó Abu-Dzabi számára. Az utolsó pillanatig izgalmas marad majd a bajnokság és én úgy érzem, hogy a versenyzők hozzáállása is változni fog” – mondta al-Tarek al-Ameri.
 
“Az emberek nem szeretik a változást, de ebben a sportágban a története folyamán mindig is újabb és újabb változások következtek, a Forma-1 épp ettől marad mindig izgalmas.”
A Yas Marina pálya főnöke szerint az Abu-Dzabi Nagydíj iránti érdeklődés még akkor is megmarad majd, ha esetleg az újítás ellenére is korábban lezárul majd a bajnoki küzdelem: “Az F1 rajongói számára nem számít, melyik nagydíjon avatnak bajnokot, mindenképp végig követik az idényt. Így izgalmas, és minden egyes forduló a maga egyedi kérdését nyújtja.”