A Ferrari a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon és a vasárnapi Maláj Nagydíjon sem volt komoly tényező, Fernando Alonsónak halvány esélye sem volt, hogy érdemben küzdjön a Mercedesek vagy a Red Bullok ellen, mindössze a stabil “best of the rest” eredményt érte el a két 4. hellyel.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A szepangi verseny után így értékelte a helyzetet, az F14 T formáját, a jelenlegi gyenge pontokat:
“Nem volt elég jó a tapadás, a kanyarkijáratokban veszítettünk. De a talán legjobb tapadással, rendelkező autó, a Red Bull a viszonyítási alap, szóval ez a különbség nagyjából várható is volt. Ami a végsebességet illeti, nem titok, hogy össze sem lehet hasonlítani a Mercedesével. A teszteken, Ausztráliában és itt is ők voltak leggyorsabbak. Bőven van még munkánk.” 
“Nyilván Bahreinre nem tehetünk sokat, hiszen csak pár nap van, de világos, hogy Kínára és Spanyolországra min kell javítanunk az autón – és javítani is fogunk.”
Alonso a kezdeti lépéshátrány ellenére még nagyon is bízik benne, hogy a bajnoki címekért küzdhet majd a Ferrari idén.
“Természetesen nem eszményi ez a kezdés, de csapat hatalmas erőbedobással dolgozik, hogy felzárkózzunk. Ami engem illet, nagyon szeretnék győzelmekért küzdeni, de ha sikerül rendszeresen verni a csapattársat, már azzal is az elvárások felett teljesít egy pilóta.”
“Javulni fogunk, ez tuti. Még csak két futam volt. Alaposan kielemezzük, mely területeken kell fejlődnünk. Elég egyértelműnek látszik a dolog, minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető leghamarabb a Red Bull és a Mercedes szintjén legyünk. A remény még nagyon is megvan!”