Kimi Räikkönen a Maláj Nagydíj három szabadedzésén mindvégig a Mercedes legközelebbi ellenfele volt, pénteken mindkétszer befurakodott Nico Rosberg és Lewis Hamilton közé, míg szombaton harmadikként követte őket, de az esős időmérőn csak a 6. lett, csapattársa, Fernando Alonso is verte.
A kvalifikáció után a finn maga sem tudta megmagyarázni, mi lett vele:
F1: Hova tűnt Räikkönen tempója? 2


“Vizes pályán mindig nehezebb vezetni, de erre számítunk is, úgyhogy normálisabban vezetünk. Most először használtam extrém esőgumit ezzel az autóval, de valamiért nem klappolt. Ki kell derítenünk az okát, mindenesetre nagyon pocsék volt az autó viselkedése, nem éreztem rendesen. Szóval az is meglep, hogy idáig jutottam” – mondta.
“Csalódott vagyok, de azért sokkal rosszabb is lehetett volna, és összességében így is sokkal jobban megyek, mint az első versenyhétvégén. Ha hosszú út is áll még előttem, legalább már a jó irányba tartok.”
A formátlan időmérő után vasárnap jobb versenyre számít a 2007-es bajnok.
“Igyekszem mindent beleadni, és reméljük, hogy nem lesz problémám. Most sokkal jobban megyek már, mint az első hétvégén, az autó is jobban a kezemre áll. Még nem olyan, ahogy igazán szeretném, de most a pálya jellege is segít. Az első hétvégén bőven akadt problémám, szóval ha csak ugyanúgy teljesítek, csak problémamentesen, akkor máris sokkal erősebb futamom lesz. Az első a célba érés, de remélem, hogy azért az élen is küzdhetek majd!”