Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Kimi Räikkönen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon nem volt versenyképes, és utólag is arról beszélt, hogy a számára megfelelő beállítások megtalálása sokáig húzódhat még, új alkatrészek is kellenek majd ahhoz, hogy érezze az autót.
Ehhez képest a finn a Maláj Nagydíj első és második edzésén is a 2. helyen zárt Lewis Hamilton, majd Nico Rosberg mögött, délután mindössze 35 ezreddel volt lassabb a Mercedesnél, ami pedig külön biztató, hogy a Ferrari hosszabb etapon is versenyképesnek látszott. Räikkönen nem is titkolta, hogy elégedett volt a péntekkel: 
“Egyértelműen pozitív nap volt ez, sokkal jobban éreztem magam, mint a melbourne-i pénteken. Sokkal magabiztosabb voltam az F14-essel ma. Persze ha semmilyen gondunk nem lenne, még akkor is hosszú út áll előttünk, nagyon sok dolgunk van.”
Az 5. helyen kéttizedes hátránnyal záró Fernando Alonso jóval óvatosabban beszélt: 
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Még mindig tanulunk, ami cseppet sem szokatlan az idény elején – arra pedig, hogy kiderüljön, mennyire vagyunk versenyképesek, szokás szerint megint szombatig, vasárnapig kell várnunk. A péntek hagyományosan elég zavaros nap, mert mindenki a saját programjával foglalkozik, idén pedig még inkább az az újdonságok miatt.”
“Minden rendben volt ma, nem volt megbízhatósági problémánk, és sikerült jó távot mennünk” – összegzett szűkszavúan a spanyol.